TIME DATE
Ma Alfréd nap van.

2019-09-09 05:53:30 / Szerző: HajduPress

Playit - itt a Fórum Game!

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Ha Gamer vagy, ezt ne hagyd ki! ­– Egy hétre időkapu nyílik a konzoltörténelem legfontosabb állomásaira!

A konzoltörténelem legfontosabb állomásait jelentő retro játékkonzoloktól napjaink legerősebb gamer gépéin át vezet az ingyenes, Gamer Evolution interaktív kiállítás. Mellette még szobor- és képkiállítás, klasszikus Mario verseny Super Nintendo-n és VR Grand Turismo verseny várja az érdeklődőket, értékes PlayIT-es nyereményekkel, a debreceni Fórumban szeptember 6 és 15 között!

Nagy utat fog bejárni az interaktív kiállítás, hiszen a Gamer Evolution legrégebbi darabja a Nintendo Entertainment System (ismertebb és rövidebb nevén NES) már több mint 3 évtizeddel ezelőtt jelent meg Európában. Ez a konzol keltett életre sok, ma is népszerű játékbéli karaktert. Közülük is  a legismertebbek: Donkey Kong, Zelda, Metroid és persze a Nintendo klasszikusa, „szuper” Marió.
Őket a Nintendo konzoltörténelmének számos fontos állomása követi, ilyen például a Super Nintendo Entertainment System (röviden SNES), vagy olyan nagy híres konzolok, Gamecube, Wii és Wii U, Gameboy és a Nintendo jelenlegi zászlóshajója: a Nintendo Switch.

A PlayStation háza táján valamivel kurtább ugyanez a felsorolás, hiszen a PlayStation eredeti változata 1995-ös megjelenését követően 2000-ben érkezett a PlayStation 2, 2006-ban a PlayStation 3 és 2013-ban a PlayStation 4. Természetesen a hordozható eszközök itt is színesítették a palettát, például a PlayStation Portable (PSP) és a PlayStation Vita konzolokkal. A Nintendo egykori nagy versenytársa, a mára már talán kevésbé ismert SEGA, egykor fontos helyet foglalt el a videójáték iparban. A Gamer Evolution kiállításon a SEGA Master System és Mega Drive mellett a Saturn és Dereamcast konzoljaik szintén kipróbálhatók lesznek.

A konzolok hatodik generációjánál a Microsoft is megérkezett a versenybe. Az eredeti Xbox 2001-ben jelent meg, egy évvel a Sony PlayStation 2-ese után. Az Xbox tipikus „konzolpécé” volt, tehát Intel Pentium III processzora, Nvidia GeForce grafikus chipje és DVD-olvasója van. A kontrollerek USB-portokon kommunikálnak a géppel, bár a csatlakozó formája esetükben speciális. Ekkor, elsősorban a PC-kről ismert fejlesztői környezetnek köszönhetően brutális játék felhozatal volt elérhető a konzolra, többek között a mai napig Xbox exkluzív Halo is ekkor debütált a Halo Combat Evolved játékkal. A Microsoftnak az Xbox-szal sikerült megvetni a lábát a konzolgépek piacán. Több mint 24 millió darabot adtak el belőle világszerte, és kellőképpen megalapozták vele a 2005-ben megjelent Xbox 360 sikereit. Napjaink csúcs gépei az Xbox One gépcsalád tagjai, melyek közül a legerősebb, az Xbox One X is helyet kap a kiállításon.

VERSENYEK

A Gamer világ sokat változott az elmúlt évtizedekben, de a versenyszellem sohasem hagyott alább. Akár te is kipróbálhatod magadat a Mario versenyen, klasszikus Super Nintendo konzolon, vagy a játéktechnológia jelenlegi csúcsán VR Grand Turismo versenyen. A napi győztesek PlayIT Show ajándékcsomagot kapnak, aki pedig a kiállítás 10 napja alatt a legjobb eredményt éri el, egy Collector’s Edition belépőt nyer a novemberi PlayIT Show-ra!

MINDENT A SZEMNEK

Az interaktív kiállítást és a versenyeket látványos szobor- és képkiállítás teszi színesebbé, melynek során megtekinthetők lesznek egyedülálló képek és digitális grafikák. A szoborkiállításon igazi ritkaságok, sorszámozott egyedi relikviák is helyet kaptak.

NAPJAINK SZTÁRJAI

A kiállításon napjaink 2 igen népszerű online tartalomgyártója, Paplovag és Baluka is tiszteletét teszi, akikkel így lehetőségetek lesz találkozni és együtt játszani vagy egy közös képet készíteni.

A kiállítás szeptember 6-től 15-ig vár minden érdeklődőt debreceni FÓRUM-ban.

Aktivitás a kiállításon:

  • Hétfőtől péntekig: 12:00-20:00
  • Szombaton: 9:00-20:00
  • Vasárnap: 10:00-18:00

A rovat legfrissebb cikkjei

Fergeteges farsang a Fórumban
Remek dolog zajlik a Fórumban - FOTÓK
Ismét jön a Fórum Challenge!
Finom fotók: megkezdődött a Csokifesztivál a Fórumban
Pihenés a kastélyban? Vacsora? A Fórumban nyerhetik a szerelmesek

Hozzászólások