TIME DATE
Ma Auguszta nap van.

2020-03-17 16:26:31 / Szerző: HajduPress

Parfümös kezek

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Az LVMH francia luxusmárkákat összefogó cégcsoport vasárnap óriási bejelentést tett, segítve ezzel a megfelelő szervek munkáját.
A divat változik a stílus örök! – tartja a mondás. Ez most sem történik másképp: a Christian Dior, Guerlain és Givenchy is leállította az illatok és sminkek gyártását és helyette átállt a kézfertőtlenítő gél elkészítésére. A kész termékeket pedig felajánlotta a koronavírus-kitörése elleni küzdelemben részesülő francia kórházak számára.
Hogy mennyi kézfertőtlenítőről van szó?
Összesen tizenkét tonnát gyártanak a három gyárban.
Ezeket "díjmentesen" szállítják a francia egészségügyi hatóságokhoz, különösen a Párizs 39 állami kórházhoz - mondta a csoport.
"Szeretnék köszönetet mondani az LVMH-nak, hogy ilyen gyorsan cselekedett: szombat este 21:00 órakor (GMT 2000) tették meg nekünk ezt az ajánlatot, és vasárnap megerősítették azt" - mondta Martine Hirsch, a párizsi kórház vezetője az AFP-nek.
A párizsi kórházak még nem fogytak el a géllel, de a készletek kimerülőben vannak - mondta a párizsi kórházi rendszer szóvivője, hozzátéve, hogy más cégek is azt mondták, hogy készek adományozni.
Írta a www.france24.com
Kép: Unsplash 

A rovat legfrissebb cikkjei

Spanyolországban több mint nyolcszázan haltak meg egy nap alatt
Három héten belül döntenek az új időpontról
Trump 100 ezer új lélegeztetőgépet ígér
Szlovákia részlegesen lezárja határait a kamionforgalom előtt
Boris Johnson brit miniszterelnök is koronavírusos

Hozzászólások