TIME DATE
Ma Auguszta nap van.

2020-01-23 18:05:45 / Szerző: HajduPress

Papp László: örömmel fogadjuk az új Természettudományi Múzeumot

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Íme Debrecen polgármesterének témával kapcsolatos közleménye - változtatás nélkül. 


"Debrecen és a vidéki Magyarország nevében visszautasítom Karácsony Gergely főpolgármester állítását, miszerint tragikus lenne a Természettudományi Múzeum Debrecenbe költöztetése. Bármilyen hihetetlen is a volt debreceni diák számára, a fővároson kívül is van élet, mint ahogy azt az ő példája is mutatja.

Debrecen, a város jövőjét meghatározó lehetőségként tekint az új Természettudományi Múzeumra. Debrecen egyértelműen elkötelezett amellett, hogy a lehető legjobb feltételeket biztosítsa egy ilyen nagy jelentőségű fejlesztés megvalósításához. Az előzetes egyeztetéseknek megfelelően úgy ítéljük meg, hogy Debrecen ideális választás.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a Természettudományi Múzeum nem kizárólag kiállítóhely, hanem olyan intézmény, ahol tudományos kutatások zajlanak. A Debreceni Egyetem a város oktatási rendszerének egészével együtt biztosítani tudja a múzeum működéséhez szükséges szakemberek képzését. Teljes mértében támogatjuk a Magyar Természettudományi Múzeum és a Debreceni Egyetem között kialakítandó tudományos és oktatási együttműködést. A Természettudományi Múzeum elhelyezésére olyan területeket vizsgálunk, melyek állami tulajdonban vannak, városon belüli elhelyezkedésük pedig minden szempontot figyelembe véve ideális."


Debrecen, 2020. január 23.
 
Papp László
Debrecen polgármestere

A rovat legfrissebb cikkjei

Online rajzpályázatot hirdet a Debreceni Vidámpark
Hajápolás karantén alatt
Változások a Kenézy sürgősségi ellátásában
Kijárási korlátozások: íme a debreceni önkormányzat közleménye
Hármas karambol Debrecenben

Hozzászólások