TIME DATE
Ma Fülöp és Evelin nap van.

2019-10-30 11:20:44 / Szerző: HajduPress

Papp László: a debreceni repülőtér nem ijed meg a versenytől

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Debrecen polgármestere szerint "most is verseny van és az elmúlt években is verseny volt a debreceni és a nagyváradi repülőtér között", tehát ha valaki azt üzeni, hogy "működjünk együtt, mert különben versenyre kényszerülünk, attól nem ijedünk meg".

    Papp László a nagyváradi polgármester hétfőn közzétett nyilatkozatára reagált, amelyben Ilie Bolojan együttműködést szorgalmazott a nagyváradi és a debreceni repülőtér között.
    A nagyváradi polgármester azt mondta, a Kolozsvár-Debrecen-Temesvár háromszögben, a debrecenitől alig hatvan kilométerre fekvő nagyváradi repülőtérnek két elméleti lehetősége van a túlélésre: vagy versengeni kezd a debreceni repülőtérrel, aminek minden bizonnyal mindkét repülőtér a vesztese lenne, vagy szövetségre lép vele. 
    Szerinte a két légikikötő szövetsége azt jelentené, hogy bizonyos járatok Debrecenből, mások Nagyváradról induljanak, és ne legyenek olyan célállomások, amelyek felé Nagyváradról is, Debrecenből is járat indul. Ilie Bolojan úgy vélte: egy ilyen megegyezés segíthetné a nagyváradi repülőtér fenntartását. Nagyvárad számára pedig szerinte életbevágóan fontos, hogy mind országúton, mind vasúton, mind pedig légi úton elérhető legyen. 
    
Papp László debreceni polgármester reagálásban leszögezi: az elmúlt hetek nagyváradi repülőtérrel kapcsolatos sajtóhírei arra utalnak, hogy a váradi repülőtér ügye az ottani politikai küzdelmek középpontjába került. 
    "Nem tartom sem udvariasnak, sem szerencsésnek, hogy a Debreceni Nemzetközi Repülőteret ebbe a politikai küzdelembe kívánják belerángatni. A leghatározottabban visszautasítunk minden olyan próbálkozást, amely erre tesz kísérletet és egyben hangsúlyozzuk, hogy a két repülőtér üzemeltetője között semmilyen tárgyalás nincs folyamatban" - jelezte Papp László.
    A polgármester közleményében emlékeztet arra, hogy a debreceni repülőtér az elmúlt 7 év alatt a régió meghatározó és egyben 2019-re, a legnagyobb forgalmú regionális repülőterévé fejlődött.
    "Az idáig vezető utat a saját stratégiánknak megfelelően jártuk végig, abban egyedül Magyarország kormánya volt Debrecen segítségére" - tette hozzá.
  
  Papp László szerint az elmúlt 5 évben minden olyan eredményt, amelynek nemzetközi relevanciája van, legyen szó gazdaságról vagy akár légi-közlekedésről, versenyben ért el Debrecen. Megjegyezte: a régió gazdasági súlypontja Debrecenben van és még inkább ott lesz a következő évek folyamatainak köszönhetően. 
    "Ez jelentős hatással bír a régió életére, többek között a légiközlekedésre" - állítja Papp László hozzátéve: ahol kialakul egy régió gazdasági központja, ott lesz a közlekedési, logisztikai központja is. A kivívott pozíciókból nem engedünk, ez nem képezi tárgyalás alapját".
    Mindemellett - mint ahogy eddig is - Debrecen kifejezetten törekszik a kiegyensúlyozott kapcsolatok fejlesztésére Nagyváraddal a kölcsönös érdekek tiszteletben tartása mellett - zárta közleményét a debreceni polgármester.

(MTI)

A rovat legfrissebb cikkjei

Helló Nagyvilág, itt Guszti!
A mai nap legcukibb fotói
Online gyereknapi programmal készülnek a bábszínházak
Idén 20 éves a ZeneTheatrum
Felelőtlen döntések

Hozzászólások