TIME DATE
Ma Klára nap van.

2020-07-18 18:14:06 / Szerző: HajduPress

Palkovics nagy bejelentést tett a Hungaroringen

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
 

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Hungaroringen zajló 35. Forma-1-es Magyar Nagydíj helyszínén Jean Todttal, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével és Chase Carey-vel, az F1 kereskedelmi jogait birtokló Formula One Group vezérigazgatójával tárgyalt szombaton.

    
A Hungaroring Sport Zrt. közleménye szerint a miniszter azt mondta, fontosnak tartja, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetben is rendezzenek olyan eseményeket, amelyek reményt adnak az embereknek arra, hogy az élet egyszer visszatér majd a rendes kerékvágásba. Véleménye szerint a Forma-1-es futamok is ilyenek annak ellenére, hogy a nézők most csak a televízió képernyője előtt ülve nézhetik mindazt, ami a pályán történik.
    
"Fontos üzenet ez a világnak, és még fontosabb, hogy Magyarországon rendeznek versenyt, ami annak is köszönhető, hogy hazánk a járvány idején jól teljesített a megfelelő időben meghozott megfelelő intézkedésekkel" - nyilatkozta Palkovics László.
    
A miniszter emlékeztetett rá, hogy a kormány elfogadta azt az autó-motorsport stratégiát, "amely kontextusba helyezi a versenyeinket".
    
"A stratégia egyik eleme a Hungaroring felújítása, és informáltam Chase Carey-t arról is, hogy felépítünk egy másik versenypályát, amelyen a fő cél a MotoGP megrendezhetősége" - mondta Palkovics László. Hozzátette, hamarosan létrejön egy ügynökség, "amely a sport- és technológiai résztvevőket össze tudja kapcsolni az állammal".
    
A 35. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap 15.10 órakor rendezik a Hungaroringen.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Elmarad a debreceni U18-as 3x3-as kosárlabda-világbajnokság
Puskás Ferenc bekerül a legnépszerűbb focis videójáték legendái közé
El-selejtező - A Honvéd finn, a Fehérvár ír, a Puskás Akadémia svéd ellenfelet kapott
A női tenisz-világranglistán Babos maradt a 100. helyen
Férfi vízilabda Magyar Kupa - Három csapat is százszázalékos maradt

Hozzászólások