TIME DATE
Ma Gedeon és Johanna nap van.

2020-03-20 14:09:25 / Szerző: HajduPress

Összefogtak a debreceni háziorvosok

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Összefogtak a debreceni háziorvosok és szinte valamennyi 65 év feletti háziorvos vállalta a távkommunikációs kapcsolattartást. Nagyon fontos, hogy a betegek a megszokott telefonszámokon érhetik el az orvosokat.

Debrecen Megyei Jogú Önkormányzata kéri, hogy a kihirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt a háziorvosi, házi gyermekorvosi rendelővel csak telefonon vegyék fel a lakosok a kapcsolatot, ahol az ismert rendelési időben elérhető a háziorvos, házi gyermekorvos, az egészségügyi szakdolgozó. 

A 65 év feletti háziorvosok, házi gyermekorvosok jelentős része továbbra is vállalta a betegellátást elsősorban távkonzultációk keretében. Ha a betegnek a telefonos konzultáció után mégis el kell mennie a rendelőbe, ott a megszokott helyettesítő háziorvos látja el. A beteget nem érheti meglepetés, mert a saját háziorvosa előzetesen telefonon tájékoztatja őt a helyettesítésről.

Járványügyi érdekből az orvos-betegtalálkozók számának minimalizálása érdekében minden esetben, mielőtt a rendelőt felkeresné a paciens, telefonon történő bejelentkezés szükséges. A gyógyszerek felírása elektronikus recept formájában történik. 

A kihirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt a fogászati alapellátás keretében kizárólag sürgősségi ellátás nyújtására kerülhet sor. Minden esetben előzetesen telefonon történő bejelentkezés, konzultáció, időpont egyeztetése szükséges a fogorvossal! 

A háziorvosi, házi gyermekorvosi, fogorvosi rendelők telefonszáma, a rendelési idő a debrecen.hu honaplon is megismerhető.

A debreceni önkormányzat közgyűlése és bizottságai nem üléseznek, de a döntések nem maradnak el

Az ország egész területére kihirdetett veszélyhelyzet miatt Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése és bizottságai nem üléseznek. A döntések azonban nem maradnak el. 

A különleges jogrendre vonatkozó sajátos irányítási szabályoknak megfelelően az önkormányzati működés szempontjából feltétlenül fontos döntések polgármesteri határozatok formájában születnek meg, melyek az Önkormányzat hivatalos lapjában és a város honlapján is közzétételre kerülnek.

A polgármesteri döntéseket megalapozó előterjesztéseket – előzetes észrevételezés céljából – megkapták a Közgyűlés tagjai, így a képviselők megismerhetik a döntések tervezeteit.


A rovat legfrissebb cikkjei

Hajápolás karantén alatt
Változások a Kenézy sürgősségi ellátásában
Kijárási korlátozások: íme a debreceni önkormányzat közleménye
Hármas karambol Debrecenben
Bejelentést tett Debrecen polgármestere: szinte mindenkit érint

Hozzászólások