TIME DATE
Ma Hortenzia és Gergõ nap van.

2017-11-29 12:51:10 / Szerző: HajduPress

Online jegy- és bérletvásárlás Debrecenben: friss részletek

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A december hónapra érvényes napijegyeket és bérleteket már online is megvásárolhatják az e-személyivel vagy új típusú diákigazolvánnyal rendelkező utasok Debrecenben. Az új típusú, elektronikus igazolvánnyal rendelkező utasok és diákok november óta tudják bérletként használni okmányukat a DKV Zrt. valamennyi járatán. Az elmúlt időszakban elvégzett összetett szakmai munkát követően a mostani bérletárusítási időszakban néhány kattintással, már online is megvásárolhatják az utasok a napijegyüket és bérletüket - derült ki a szerdai sajtótájékoztatón.

A vásárlási folyamat, otthonról, sorban állás nélkül elvégezhető a www.dkv.hu internetes oldalon. A webes felületen, az új típusú e-személyi vagy diákigazolvány számának a megadását követően lehet kiválasztani és kosárba tenni a megvásárolni kívánt értékszelvényeket. A rendszer, hasonlóan a bérletpénztárban történő vásárláshoz a Belügyminisztérium, illetve az Oktatási Hivatal adatbázisán keresztül ellenőrzi és igazolja a jogosultság meglétét. Egy vásárlás során, akár több személyi igazolványra és diákigazolványra is megvásárolhatjuk a bérleteinket, oly módon, hogy minden egyes tétel kiválasztásakor meg kell adni annak az okmánynak a számát, melyre a jegyet, illetve bérletet szeretnénk feltölteni. Folyamatosan növekvő eladási szám Az elmúlt hónapban mintegy háromszázan váltottak elektronikus jegyet vagy bérletet, és várhatóan ez a szám folyamatosan emelkedni fog a következő hónapokban.

Októberben, az új tanévkezdés, a diákigazolvány cserék és érvényesítő matricák Oktatási Hivatalnál történő regisztrációjának hiánya, késedelme miatt több tanulónak nem volt jogosultsága a diákigazolványra bérletet vásárolni. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása alapján az adatbázis frissítése folyamatos, így kérjük a tanulókat, hogy a novemberi bérletárusítási időszakban ismét próbálják meg a diákigazolvánnyal történő bérletvásárlást, akár otthonról online, akár állandó bérletpénztáraink valamelyikében. Régebbi típusú e-szig – van megoldás Szintén az elmúlt egy hónapban, a Belügyminisztériummal történt fejlesztéseknek köszönhetően, azoknak az utasainknak is van lehetőségük igazolványukra bérletet vásárolni, akiknek 2016. január 1. és 2016. november 14-e közötti kiadású a személyi igazolványuk. Az Ügyfélszolgálaton és az állandó bérletpénztárakban 2017. december 10. után, a december havi bérletárusítási időszakot követően néhány lépésben elkészítik az igazolvány „utazási zsebét”. Ehhez nem kell más, mint az elektronikus személyi igazolvány, valamint az átvételkor kapott kártya, vagy az aktiváláskor megadott 6 számjegyű PIN-kód.

A képen balról jobbra: Hernádi Zoltán, DKV értékesítési igazgató, Nagy Attila, DKV vezérigazgató, Hajzer Károly, Belügyminisztérium, informatikai helyettes államtitkár, Barcsa Lajos, DMJV alpolgármester

A rovat legfrissebb cikkjei

Ki kellett üríteni egy debreceni fitnesztermet
Debrecen oktatási intézményeiben is kiemelt szerepet kap a környezetvédelem
A kínai nagykövettel találkozott Debrecen polgármestere
Ami összeköt bennünket
A debreceni kaszinóból rabolni mentek

Hozzászólások