°C
TIME DATE
Ma Auguszta nap van.

2017-08-12 07:48:06 / Szerző: HajduPress

Obama visszatér

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Barack Obama volt amerikai elnök politikai visszatérésre készül - jelentette pénteken az Axios amerikai hírportál.

    
A baloldalhoz közel álló, jólértesültségéről ismertté vált portál szerint Donald Trump elnök elődje ősszel akar visszatérni a politikába.
    
Barack Obama várhatóan a virginiai kormányzóválasztás kampányában vállal szerepet, mégpedig Ralph Northam jelenlegi kormányzóhelyettes mellett. Northam a jelenlegi demokrata párti kormányzó, a Clinton-házaspár barátjaként számon tartott Terry McAuliffe saját pártján belüli kihívója. Az Axios információi szerint Obama már aktívan részt vesz Northam kampányának pénzgyűjtő akcióiban.
    
Barack Obama várható visszatérése a hírportál szerint riadalmat keltett a Demokrata Pártban, mert a volt elnök szeretné átszervezni a pár apparátusát és meg akarja újítani programját.
    
A demokraták a tavalyi választási vereség óta még mindig nem tértek magukhoz, és nem sikerült bővíteniük támogatóik táborát. A pártot belviták emésztik, és vezetési válsággal küszködik. "Mindeddig kudarcot vallottunk abban, hogy jó gazdasági programot kínáljunk, elmagyarázzuk értékrendünket, és kiálljunk a dolgozó emberek mellett. Ennek nem szabad többé előfordulnia" - fogalmazott Chuck Schumer, a szenátus demokrata frakciójának vezetője néhány nappal ezelőtt.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Kigyulladt egy földgázkút a magyar határnál
Tragédia: iskolabusz ütközött vonattal, többen meghaltak
Oktatási törvény: növekszik a nyomás Ukrajnán
Szexuális zaklatás: viselkedési kódexet fogadtak el
45 ezren tüntettek Brüsszelben Katalóniáért

Hozzászólások