TIME DATE
Ma Hugó nap van.

2020-03-16 09:30:21 / Szerző: HajduPress

Nyírábrányban is koronavírusosra bukkantak

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Fertőzöttnek bizonyult egy nyírábrányi lakos – derült ki Nagy Lajos polgármester Facebook-bejegyzéséből. Olvasható továbbá, hogy az illető kórházi ellátása megkezdődött, családtagjainál a szükséges intézkedéseket megkezdték.

Nyírábrány Hajdú-Bihar megye északkeleti szélén, közvetlenül a magyar-román államhatár mellett, a 48-as számú főút mentén, Debrecentől mintegy 30 kilométerre fekszik. A nagyközségben 3700-an laknak. Íme a polgármester bejegyzése:

"A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében 2020. március 15-én rendkívüli megbeszélést tartottam a Nyírábrányi Önkormányzat képviselő-testület tagjaival, a Nyírábrány Közös Önkormányzata Jegyzőjével, a településen működő intézmények vezetőivel (Óvoda, Iskola, HONESTES, Konyha), valamint a település háziorvosaival, a helyi polgárőrség vezetőjével. 
Tekintettel a Kormány intézkedésére, mely szerint az iskolákban az oktatás 2020.03.16-tól szünetel, helyette otthoni távoktatási képzést vezetnek be, szükségét éreztük annak, hogy az önkormányzat által működtetett óvodákban, bölcsődében is megvizsgáljuk annak lehetőségét, hogyan tudjuk az érintettek veszélyeztetettségét csökkenteni. 

Mivel Nyírábrányban is egy főnél a koronavírus teszt pozitív lett, ezért elrendelem a bölcsőde és az óvoda bezárását! 
Ez az egy fő jelenleg kórházi felügyelet alatt van, tehát nem tartózkodik Nyírábrányban!
A családtagok tekintetében a járványügyi hatóság a szükséges intézkedést megtette!"

A rovat legfrissebb cikkjei

1 nap alatt 15 fokot zuhant a hőmérséklet
Hajdúszoboszlón is találtak koronavírusost
Két nap alatt 14 millió forint
Megnyitják a létavértesi, a nyírábrányi és a méhkeréki átkelőket
Így csaphatnak be a koronavírus-járvány kapcsán

Hozzászólások