°C
TIME DATE
Ma Bernadett nap van.

2017-06-27 16:14:30 / Szerző: HajduPress

Nincs kecmec, tüntetnek a Tesco-dolgozók

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Jövő szombaton 12 órakor kezdődik majd Budapesten a Fogarasi úton lévő Tesco áruház előtt a demonstráció - mondta Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke kedden Budapesten a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével (KDFSZ) közösen tartott sajtótájékoztatón.

    
Hozzátette: a demonstráción a Tesco képviselőinek a szakszervezetek képviselői petíciót adnak át, amelyben összefoglalják a dolgozók bérproblémáit, illetve arra kérik a munkáltatót, hogy a szakmunkás garantált bérminimumon foglalkoztatottaknak (12 500 ember) korábban bejelentett bruttó 4 ezer forintos béremelésnél nagyobb mértékben emelje a bérét. Azt is kérik, hogy a cég kezelje a bértorlódás problémáját - mondta.
    
Bubenkó Csaba, a KDFSZ elnöke közölte: már több mint 8000 dolgozó támogatta aláírásával a demonstrációt. A Tesco összesen 16 500 munkavállalót foglalkoztat.
   
Sáling József megjegyezte: a demonstráción a résztvevők száma nagyban függ a cég jövő szombatra vonatkozó munkabeosztásától is, a szakszervezetek 500-1000 résztvevőre számítanak.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Érzi, ugye? A magyarok Európa egyik legalacsonyabb energiaárait fizetik
Nagyon fontos infók a Telekom ügyfeleinek: ez lesz hétvégén
Csak szabadon: Brüsszel megszavazta
A Facebook még mindig nagyon jól tejel
Leépít a Tesco

Hozzászólások