TIME DATE
Ma Fülöp és Evelin nap van.

2020-05-14 19:26:19 / Szerző: HajduPress

Nemzetközi cégek is támogatják a járvány elleni küzdelmet Debrecenben

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

 

Példátlan összefogás jellemzi Debrecenben a járvány elleni küzdelmet. A támogatók között megjelentek a nemzetközi nagyvállalatok is – jelentette be Széles Diána alpolgármester.

A járvány elleni védekezés során több csatornán, a Debreceni Karitatív Testületen keresztül és a Debrecen Város Segélyalap támogatásával kérhetnek segítséget a rászoruló családok. A Debreceni Karitatív Testület a hozzá beérkező adományokból március közepe óta 1600 családnak vitt ki 1860 tartós élelmiszercsomagot. A látogatások során tartós élelmiszert, maszkokat, fertőtlenítőszereket, tejtermék felajánlást, pékáru csomagot adtak át. Egy debreceni vállalkozás jóvoltából naponta 680 családnak 1460 meleg ebédet visznek ki a rászorulóknak. Az önkéntesek emellett több száz szájmaszkot osztottak eddig ki, elsősorban az idősek részére.

A Debrecen Város Segélyalapja, amely 20 millió forint kezdő összegről indult, már megközelítette a 130 millió forintot. Egy hete lehet benyújtani a kérelmeket, azóta több mint száz igénylő nyújtotta be a szükséges dokumentumokat, az első támogatásokat a napokban kapják meg a jogosultak.

A városi összefogásból természetesen a Debrecenben működő nemzetközi cégek is kiveszik a részüket: a National Instruments, a Richter és a DEUFOL pénzadománnyal járult hozzá a védekezéshez, a TEVA Gyógyszergyár pedig fertőtlenítőszert adományoz. Nemrég pedig a német Grampet AG debreceni leányvállalata, a Grampet Debreceni Vagongyár Kft adományozott egy koronavírus teszteket elemző berendezést a debreceni önkormányzaton keresztül a Debreceni Egyetemnek.

Fontos üzenet számunkra, hogy azok a nemzetközi vállalatok is segítenek a járvány elleni védekezésben, amelyek az elmúlt években választották Debrecent. Remélem, hogy mások is csatlakoznak a példátlan debreceni összefogáshoz” - fogalmazott Széles Diána alpolgármester.

A National Instruments Debreceni Karitatív Testülethez érkező 2 millió forintos anyagi támogatásából tartós élelmiszercsomagokat állítottak össze a szervezet önkéntesei. Az adományból a Dózsa György utcán élő család is részesült.


(debrecen.hu)

 

fotók: Miskolczi János

 

A rovat legfrissebb cikkjei

Két közlekedési baleset is történt Debrecenben
Szeretetebéd az állami gondozott gyermekek számára
Helló Nagyvilág, itt Guszti!
A mai nap legcukibb fotói
Online gyereknapi programmal készülnek a bábszínházak

Hozzászólások