°C
TIME DATE
Ma Hella nap van.

2017-08-22 17:19:23 / Szerző: HajduPress

Nemes ügyért futnak Debrecenben

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Igyenes jótékonysági futást szervez szeptember 30-ra egy debreceni alapítvány: a Tündérkör Alapítvány célja, hogy a jövő ifjúsága kiegyensúlyozott és hasznos tagja legyen a társadalomnak, ehhez viszont elengedhetetlen egy támogató és biztonságos környezet, amelyben boldogan tölthetőek a gyermekévek. Vannak azonban olyan gyermekek, akiknek sajnos ez nem adatott meg. Sok tanulmány támasztja alá azt a tényt, hogy ahhoz, hogy egy gyermek egészséges felnőtté cseperedhessen, szükséges, hogy megismerje önmagát, felismerje képességeit és fejlessze azokat, így téve szert egészséges önbizalomra.

 
Tündérkör Alapítvány a főszervezője az első Tündérfutásnak, melyet a debreceni Nagyerdőben fognak lebonyolítani. Célja a halmozottan hátrányos helyzetű, rászoruló, elesett gyermekekre való nagyobb odafigyelés elősegítése.  A regisztráció teljesen ingyenes lesz, jelenleg szponzorok és tagok által összeadott adományokból finanszírozzák a költségeket. Társszervező a Hajrá Futás Egyesület és a BAGE  Bihari Államigondozottak Egyesülete.  Az alapítványt egy olyan személy is (kurátor) vezeti, aki ugyancsak állami gondozott, illetve árvaként nőt fel Debrecenben.  A gyermekotthonokban nevelkedő gyermekek mögött nem áll család, amely megadhatná mindazt a támogatást és törődést amely elengedhetetlen egy gyermek nevelésében.

„Alapítványunk célja, hogy ezen gyermekeket segítsük, ösztönözzük és felkészítsük a felnőtt életre. Ezért szándékunkban áll látókör szélesítő tanulmányi utak szervezése, táboroztatás és különböző foglalkozások, előadások tartása, például népi mesterségeink bemutatása, különböző szakmák ismertetése, drog prevenciós előadások. Ily módon a Tündérkör Alapítvány segélyezési, tanácsadási, oktatási és képzési tevékenységével elő kívánja segíteni a szociálisan rászoruló gyermekek életminőségének javítását, különös tekintettel a veszélyeztetett környezetben élő fiatalkorúakra. Mindezek mellett az otthonokból kikerülő fiatal felnőttek nyomon követése, támogatása és a munkába való elhelyezkedésüknek a segítése. Az alapítvány kiemelt célja az is, hogy együttműködve más non-profit szervezetekkel megtaláljuk a segítségre szorulókat, összehangoljuk programjainkat a minél szélesebb körben történő segítségnyújtás érdekében" – olvasható az alapítvány honlapján.

Az alapítvány fontosnak tartja azt is, hogy összekösse azokat, akik nyitottak a segítségnyújtásra azokkal, akik a legnagyobb segítségre szorulnak.

Minden további részlet a fenti plakáton.

A rovat legfrissebb cikkjei

Eurovíziós Dalfesztivál: döntős az AWS
Elvitték Lukács Laci autóját
Ez lett Budapest dala
Két vadonatúj számmal jelentkezik az ABBA
Hatalmas zúzás lesz a Roncsban

Hozzászólások