°C
TIME DATE
Ma Gyöngyi nap van.

2018-10-06 06:45:56 / Szerző: HajduPress

Nemes ügy volt fókuszban a Fórumban

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Az emlőrák elleni küzdelem jegyében egész napos programokkal készült a debreceni Holnapom Egyesület, amely október 5-én, pénteken a Fórumban rendezte programját. A rendezvénnyel a mellrák gyakori kialakulására hívták fel a figyelmet és ösztönözték az embereket a megelőző szűrések elvégzésére, sztársportolók segítségével.

A rózsaszín szalag már sok ember számára ismert jelkép, melyet a mellrák elleni küzdelem jegyében viselnek. Sajnos mégis elmondható, hogy a nők egy része nem fektet elég hangsúlyt a szükséges szűrővizsgálatok elvégzésére.

Debrecenben 8. alkalommal rendezték meg a „Tégy ma a holnapodért!” – Együtt a rák ellen eseményt, ezúttal október 5-én. Céljuk, hogy minél több embert felvilágosítsanak a mára Magyarországon minden 8-9. nőt érintő súlyos problémáról. A programot a 2010-ben alakult debreceni Holnapom Egyesület szervezte.

Az eseményen ingyenes lakossági szűrések elvégzésére is volt lehetőség, valamint érdekes előadásokat hallhattak és személyre szóló orvosi tanácsadáson is részt vehettek. A rendezvénynek idén is a Csapó utcai bevásárlóközpont adott otthont, amely a komoly üzenet átadása mellett egyaránt szolgált szórakoztató programokkal is.

Debrecenben a nők 60%-a jelenik meg szűréseken, köszönhetően a civilszervezetek és gyülekezetek munkájának, melyek működését az önkormányzat is nagyban támogatja. Mivel a korai stádiumban az emlőrák kezelhető, ezért fontos, hogy ne csak októberben foglakozzunk az üggyel, hanem az év minden napján.

Fotók: Szilágyi Zoltán


A rovat legfrissebb cikkjei

Debreceni Állásbörze – Ahol a munka talál rá az álláskeresőre
10 éves a Fórum: Mirjam is elkölthetett 1 milliót
10 éves a Fórum: Zoli is elkölthetett 1 milliót
Nemes ügy volt fókuszban a Fórumban
Divatnapok a Fórumban: nem érdemes kihagyni

Hozzászólások