TIME DATE
Ma Géza nap van.

2019-09-09 10:29:55 / Szerző: HajduPress

Nem volt mindenkinek jó hétvégéje: bajkrónika

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Pénteken három személygépkocsi ütközött össze Nyíradony közelében. Később egy busz ütközött szalagkorlátnak, majd az árokba borult az M3-as autópályán. Szombaton őzgida esett vízelvezető csatornába Püspökladányban. Vasárnap pedig több faág miatt vonultak a tűzoltók. A Katasztrófavédelem összefoglalója.

Személygépkocsi és mezőgazdasági gép ütközött össze péntek reggel Hajdúszoboszló közelében a 4805-ös számú főúton. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók a járműveket átvizsgálták, áramtalanították, majd az üzemanyagfolyást megszüntették.

Három személygépkocsi ütközött össze péntek reggel Nyíradony közelében a 471-es számú főúton. A járművek közül az egyik az út menti árokba borult. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók a járműveket átvizsgálták, áramtalanították. Az autókban összesen négyen utaztak, akik közül egy embert a mentőszolgálat kórházba szállított.

Porított kőszén volt abban a két vasúti vagonban, ami pénteken délelőtt füstölni kezdett Debrecenben a Nagyállomáson. A debreceni hivatásos tűzoltók a vasúti vagonokat hőkamera segítségével átvizsgálták. A rakományt a MÁV szakemberei, erőgépekkel lepakolták, ezt követően a tűzoltók két vízsugárral visszahűtötték a szenet.

Lehasadt egy nyárfa ága Püspökladányban, a Bocskai utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók dugólétrán keresztül, motoros láncfűrész segítségével távolították el az ágat.

Szalagkorlátnak ütközött, majd az árokba sodródott és felborult egy autóbusz az M3-as autópályán, Görbeháza közelében. A helyszínen a hajdúnánási, a hajdúböszörményi és a tiszaújvárosi  hivatásos tűzoltók vonultak, akik a járművet átvizsgálták majd áramtalanították. A beavatkozást a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A műszaki mentés idején egy pályán haladt a forgalom.

Egy hektáron égett az avar Gáborjában, a Bajcsy Zsilinszky utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Berendezési tárgyak égtek egy ingatlan melléképületében Debrecenben, a Torockó utcában. Az ott lakók a tüzet a debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt eloltották, majd a tűzoltók egy vízsugár segítségével elvégezték az utómunkálatokat.

Nádas égett egy vízelvezető csatornában este Szerepen, a Nagy Lajos utca végében. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Szombaton reggel lehasadt egy fa ága Balmazújvároson, a Bimbóközben. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Avar kapott lángra egy ingatlanon Sárándon az Alkotmány utcában szombaton délelőtt.  A tűz átterjedt egy közeli melléképületre is. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Őzgida esett egy vízelvezető csatornába szombaton délben Püspökladányban, a Bocskai utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók dugólétrán át, mentőkötél segítségével emelték ki a csatornából a kisállatot. Az őzgida sérülések nélkül megúszta a kalandot.

Liftbe szorult egy ember tegnap kora délután Debrecenben, a Piac utcában egy társasházban. A debreceni hivatásos tűzoltók liftkulcs segítségével kinyitották a felvonót, és a bennrekedt embert kimentették.

Családi házzal egybeépített melléképület kéményében korom égett és izzott Biharugrán, az Attila utcában. A komádi önkormányzati és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók a födémszerkezetet megbontották és egy vízsugárral avatkoztak be.

Vasárnap több fa, faág miatt riasztották a tűzoltókat Hajdú-Bihar megyében. Hat méteres fa egyik ága lehasadt délben a debreceni Rigó utcában. A gyalogos forgalmat veszélyeztette.A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel távolították el a fát. Délután egy fa személygépkocsi és úttestre dőlt Hajdúsámsonban, a Kossuth utcában. Az autóban nem ült senki, így személyi sérülés nem történt. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a fát. Bökönyben, a Vörösmarty utcában egy mezőgazdasági épület tetejére egy fa nagyméretű ága rászakadt. A szakolyi önkormányzati és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók dugólétrán keresztül láncfűrésszel vágták le az ágat.

Fotós: Debreceni HTP, Hajdúnánási HTP, Püspökladányi HTP, Nyíradonyi KÖ, KMSZ

A rovat legfrissebb cikkjei

Börtönbüntetésre ítélták a ladányi drognagyit
Rajzpályázatot hirdet az Országos Tűzmegelőzési Bizottság
Megöltek egy nőt Nagykerekiben: videó
Gyerekek az óriáskeréken: szép gesztus
Bocskai egységet teremtett a sokféleségben

Hozzászólások