°C
TIME DATE
Ma Illés nap van.

2018-01-10 16:35:38 / Szerző: HajduPress

Nem vicc: templomrombolás zajlik Európában

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A RWE Power társaságot a tüntető aktivisták sem tudták meggátolni abban, hogy lerombolják a német Immerath település templomát. A község egyébként a Rajna-vidék–Pfalz tartomány egyik látogatott turisztikai központja. A Szent Lambert-templom lerombolásáról szóló hírt a Rhenish Post német lap weboldala tette közzé.


A neoromán templomot a helyi lakosság építette a 19. században, ám a templom lebontása ellen tiltakozó környezetvédelmi aktivistáknak végül nem sikerült megakadályozniuk, hogy a templom helyét lignitbányászati (a barnaszén egy fajtája) helyszínné alakítsák. A Greenpeace aktivistáit, akik a templom homlokzatához bilincselve tiltakoztak, a rendőrség szállította el a helyszínről. 

A nyugat-európai templomrombolás az utóbbi években egyre figyelemfelkeltőbb problémává vált. Franciaországban százéves templomokat rombolnak szét, és teszik őket a földdel egyenlővé. A fent említettekre példa a Szent Márton-kápolna a franciaországi Sablé-sur-Sarthe városkában, nem messze Le Manstól. A kápolnát 1880-ban építették, pár nappal ezelőtt pedig lerombolták, hogy a helyére egy új parkolóhelyet építsenek – írja a Postoj.sk.

(korkep.sk)

 

A rovat legfrissebb cikkjei

Orbán Izraelben: még jobb barátok leszünk
Meghalt a gyermek, aki kővel dobálta az elefántot
Trump türelmetlenül várja, hogy újra láthassa Putyint
Így áll Románia a melegek külföldön kötött házasságához
Donald Trump: Nem vagyok oroszbarát

Hozzászólások

Kapcsolódó videó