TIME DATE
Ma Árpád nap van.

2020-03-25 17:28:25 / Szerző: HajduPress

Nem áll meg az élet a Debreceni Állatkertben, magyar szürkemarha született!

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Bár a kialakult helyzetre való tekintettel látogatókat nem fogadnak, a cívisvárosi intézményben korántsem állt meg az élet, és ígéretükhöz híven rendszeresen be is számolnak a parkban történt fejleményekről.

Március 10-én egyik szürkemarha tehenük egészséges utódnak adott életet mintegy kilenc és fél hónap vemhességet követően. Az életerős és kíváncsi bikaborjú már születésétől fogva jó étvágynak örvend. Fajtanevükkel ellentétben a szürkemarha-borjak vöröses szőrzettel jönnek a világra, és néhány hónapos korukra váltanak jól ismert színükre. Az intézmény bízik benne, hogy az új lakót még ebben a pirók állapotában is megcsodálhatják a vendégek, tehát nem kell sokat várni az újranyitásig.

A Debreceni Állatkert egyik kiemelt célja az őshonos állatfajok és fajták megőrzése, e tekintetben pedig különösen fontos számukra a magyar szürkemarha, amely összetéveszthetetlen küllemével és sok évszázados történetével az Alföld egyik legfőbb jellegzetessége, és ma is jelentős gazdasági és kulturális értéket képvisel.
 
Forrás: zoodebrecen.hu

A rovat legfrissebb cikkjei

Ő nem maradt otthon, tört-zúzott a Daraboson
Online rajzpályázatot hirdet a Debreceni Vidámpark
Hajápolás karantén alatt
Változások a Kenézy sürgősségi ellátásában
Kijárási korlátozások: íme a debreceni önkormányzat közleménye

Hozzászólások