TIME DATE
Ma Lõrinc nap van.

2020-07-18 07:45:36 / Szerző: HajduPress

Négy rendőrt fegyverzett le a Fekete-erdőben bujkáló férfi

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
 

Elfogták pénteken a Fekete-erdőben azt a férfit, aki lefegyverzett négy rendőrt, és eltűnt a németországi hegyvidéken.

    
Az offenburgi rendőrkapitányság péntek esti tájékoztatóján elmondták, hogy a férfit egy különleges bevetési egység fogta el a Baden-Württemberg tartományi Oppenau térségében egy bozótos vidéken. Két szemtanú bejelentése alapján találták meg. Már várta a rendőröket, a földön ült, előtte a zsákmányolt négy szolgálati fegyverrel, az ölében íjjal. Volt nála egy ötödik lőfegyver is. Elfogása közben könnyebben megsebesült, és könnyebb sebesülést szenvedett egy rendőr is.
    
A rendőrségi közleményekben Yves Etienne Rausch néven azonosított német állampolgárt hat napig keresték. Több száz rendőrt, hőkamerával is felszerelt helikoptereket és nyomkövető kutyákat is bevetettek. A művelet irányítói éppen stratégiát váltottak, amikor sikerült kézre keríteni. Pénteken felhívást tettek közzé, kérve Yves Etienne Rausch-t, hogy jöjjön elő és adja fel magát. Még tartott a felhívást ismertető sajtótájékoztató, amikor befutottak a hollétéről szóló értesülések.
    
A hatóságok a fegyverek iránt erősen vonzódó és a vadonban magát jól kiismerő, tapasztalt természetjáróként jellemezték a bejelentett lakóhellyel nem rendelkező, büntetett előéletű férfit. A 31 éves munkanélküli asztalos eddig három évet és hat hónapot töltött börtönben, ezt a büntetést azért kapta, mert életveszélyesen megsebesített egy embert egy számszeríjjal. Legutóbb tavaly ítélték el, engedély nélküli fegyvertartás miatt pénzbüntetést kellett fizetnie.
    
A többi között antiszemita uszítás miatt is elítélt Yves Etienne Rausch Oppenauban nőtt fel, az idejét az emberek társasága helyett a hegyekben töltő különcként tartották számon a kisvárosban. Vasárnap ismét összetűzésbe került rendőrökkel, akik egy terepszínű ruhát viselő és íjjal felfegyverzett ismeretlenről szóló bejelentésre kerestek fel egy erdei házat. A férfi az ellenőrzés kezdetén együttműködő volt, majd hirtelen lőfegyvert fogott a rendőrökre, és felszólította őket, hogy helyezzék a földre szolgálati fegyverüket, és lépjenek hátra. Végül a zsákmányolt fegyverekkel eltűnt a francia határtól nem messze fekvő erdő sűrűjében. Azóta keresték.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a rendhagyó Forma-1-es 70. évforduló Nagydíját vasárnap Silverstone-ban
Éjszakára lezárják a görög szárazföldi átkelőket
Őrizetbe vették a bejrúti kikötő vezető tisztségviselőit
Az EU ismét szűkítette a járványügyi szempontból biztonságosnak ítélt országok listáját
Egy amerikai farmer elültette a Kínából érkező magokat

Hozzászólások