TIME DATE
Ma Eszter és Eliza nap van.

2019-03-11 08:52:55 / Szerző: HajduPress

Ne felejtse, szombaton TEDx!

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A Debreceni Tavaszi Fesztivál nyitórendezvényeként március 16-án érkezik a Kölcsey Központba a TEDx nemzetközi előadássorozata – erről rendeztek sajtótájékoztatót a szervezők és a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. munkatársai a Kölcsey Központ Bényi Árpád termében.

Van-e és mi a küldetésünk egyénként, szervezetként, társadalomként? Ha a válaszunk igen, mikor és hogyan találjuk meg? Van-e recept vagy különböző utak vezetnek el hozzá? Többek között ezekre a kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődők 12 érdekes ember interaktív előadáson keresztül, akik a saját életútjukból merített példákon keresztül, hiteles módon fejtik ki véleményüket a Kölcsey Központ Báltermében.

Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Bódor Edit a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy nagy nyitottsággal fogadták be a Tavaszi Fesztivál rendezvényei közé a TedxDebrecent. A kulturális szakember szerint helye van a programnak a Főnix rendezvényei között. Szerencsére mindig megtaláljuk egymást azokkal a szervezetekkel, intézményekkel, akikkel közös értéket tudunk létrehozni. A TedxDebrecen is egy ilyen rendezvény - mondta az ügyvezető.

A TEDx-et immár 7. alkalommal rendezik meg Debrecenben, ezúttal 12 előadóval három felvonásban – ezt már Katonáné Dr. Kovács Judit az esemény kurátora mondta, aki hozzátette: „A TEDx-nek az a fő missziója, hogy olyan gondolatokat gyűjtsön össze, amelyeket érdemes terjeszteni. Ezeket, ha tudatosabban, a személyes, vagy szakmai életünkben használjuk, akkor egy élhetőbb világot teremthetünk magunk köré.Debrecenben pedig rengeteg értékes ember él, akiknek a gondolatait érdemes megmutatni és egy tető alá hozni.”

Papp Csilla médiadivízió-igazgató, író a TEDxDebrecen előadójaként azt hangsúlyozta, hogy mérföldkőnek tekinti a március 16-i alkalmat és azt szeretné, hogy a közönség lelkiségben, élményben is minél többet vigyen haza az előadásából.

Jónásné Bacsó Mónika pszichológus, táncpedagógus, nívódíjas mazsorettoktató kiemelte, hogy a TEDx munkatársai mennyire segítették őt a felkészülésben, például retorikai szempontból is megnézték az előadását, hogy az valóban minél inspirálóbb és érdekesebb legyen.

A TED, egy 1984-ben indult nonprofit  szervezet által működtetett előadás-sorozat,  mely ma már 150 országban  több, mint 13 000 rendezvénnyel van jelen. A TED egyik magyarországi állomása, az idén 7. alkalommal megrendezésre kerülő TEDxDebrecen. A szervezők és az előadók a TED szellemében („Gondolatok, melyeket érdemes terjeszteni"), a pozitív és alkotó gondolkodás révén szeretnék megmutatni, milyen sok értékes ember él köztünk itt Debrecenben is, legyünk büszkék rájuk és figyeljünk a szavukra.

További információk az előadókról: https://tedxdebrecen.com/speakers/

További információk az előadókról: https://tedxdebrecen.com/speakers/

A rovat legfrissebb cikkjei

Debrecen megajándékozta Törőcsik Marit
Tizenötezer felkiáltójel: pénteken kezdetét veszi a Szeretethíd
Görögkatolikus turisztikai látogatóközpont épül az Attila téren
Nem lesz víz a Nagyerdő környékén vasárnap
Debreceni Mercedes-Benz csuklós autóbuszokat adtak át

Hozzászólások