°C
TIME DATE
Ma Vendel nap van.

2018-08-08 05:54:27 / Szerző: HajduPress

Nagyot futottak a debreceniek Berlinben

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

A debreceni Koroknai Tibor és Máté nem jutott be a 400 méter gát döntőjébe a berlini atlétikai Európa-bajnokságon kedden, bár mindketten egyéni csúcsot futottak.
 

    A testvérpár idősebb tagja, a 28 éves Koroknai Tibor az elődöntő második futamában a hetes pályán kapott helyet. A három futamból - a mezőnyhöz ezúttal csatlakozott a 12 kiemelt - az első két helyezett mellett a további két legjobb idővel lehetett fináléba jutni. A Debreceni SC-SI futója a célegyenesig jól tartotta magát, az utolsó gátaknál azonban négyen lehajrázták, de így is 49.24 másodperces egyéni csúcsot ért el.
    "Egy picivel csúsztam le a döntőről, de az eredmény nagyon jó lett" - értékelt az M4 Sportnak Koroknai Tibor, hozzátéve, hogy technikailag tökéletes futás volt, a számára kulcsszakaszok is jól sikerültek, ezért összességében nagyon elégedett.

    A 25 éves Koroknai Máté a kettes pályáról rajtolt. Bátyjához hasonlóan szintén az ötödik helyen ért célba, mégpedig 49.77 mp-es egyéni rekorddal.
    "Annyira király volt a hangulat, hogy egyszerűen nem fáradtam el" - nyilatkozta a fiatalabb Koroknai-fivér, aki azt is elárulta, hogy a hétfői előfutam után edzője és más szakemberek is azt kérték tőle, hogy az első öt gáton lassabban fusson, "húzza be a kéziféket".
    "Próbáltam erre figyelni, bár talán egy kicsit így is gyors volt az eleje. Mindenesetre az olasszal nem futottam el, ami a végén jól jött" - összegzett.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Ilyen jól még sohasem szerepeltek a magyarok: véget ért az ifiolimpia
Ész nélkül az észtek ellen: 3-3
Rossi: Nem volt szerencsénk - kikapott a válogatott
Nehéz mérkőzéssel kezdi idegenbeli túráját a magyar válogatott
Rossi a legerősebb összeállításban küldheti pályára csapatát

Hozzászólások