TIME DATE
Ma Jónás és Renátó nap van.

2019-08-14 06:10:16 / Szerző: HajduPress

Nádudvar, a zöld város

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
250 millió forintból tovább szépül Nádudvar központja. Négy helyen újulnak meg a város terei. A kivitelezés heteken belül megindul.

Fontos mérföldkőhöz érkezett Nádudvar Város Önkormányzatának egy évtizede meghatározott településfejlesztésimunkája. A fejlesztések célja, hogy a településen a lakosság, a vállalkozások és a Nádudvarra érkező vendégek számára egyaránt vonzó és fenntartható települési arculat jöjjön létre. Az Európai Unió által finanszírozott fejlesztés az alulhasznosított épület és zöldfelületek átalakítását, új funkciókkal való megtöltését tűzte ki célul. A projekt érinti az Emőd I-es tavat, az Emőd II-es tavat, a piacot és a társasházak közötti zöld területet. A fejlesztések hozzájárulnak a településrész jellegzetes arculatának megújításához a projekt által érintett négy helyszínen: az Emőd I-es és és II.es tónál, a piacon és a társasházak közötti területen.

A projekt elemei:
Emőd I-es tó: Polgármesteri Hivatal és a tavat összekötő sétány kialakítása, sétautak létesítése, zöldfelületnövényállományának rekonstrukciója lombhullató fák telepítésével, a tó melletti elhanyagolt lakóépület udvarán parkoló kialakítása, kerékpártároló, kukasziget kialakítása, a tó végén lévő zsilip felújítása.
Emőd II-es tó: zöldfelület növényállományának rekonstrukciója lombhullató fák telepítésével, nádas kiirtása, fasor építése, görkorcsolyapálya kiépítése, fásítás, kerítésépítés, kutya futtató kialakítása, városi aktív rekreációs zöld területek kialakítása.
Piac: fedett árusítóhelyek és padok kialakítása, energiahatékonysági intézkedések, napelem felhelyezése. Társasházak közötti terület: zöldterület teljes megújítása, beton kibontása, parkolók járdák megújítása, belső környezet rendbetétele, lombhullató fák ültetése, szelektív szigetek, kukatárolók, kerékpártárolók kialakítása, energiatakarékos lámpatestek cseréje, épített környezet arculatának megújítása, függőleges növényfelületekkel való takarás városi klímatűrő, őshonos növényfajokkal.

PROJEKTADATOK
Projekt megnevezése és egyedi azonosítója: Zöld város kialakítása Nádudvaron (TOP-2.1.2-15-HB1-
2016-00009)
A projekt kezdete: 2017. 07. 01.
A projekt fizikai befejezése: 2019. 12. 15.
A támogatás összege: 250.000.000 Ft.
Projekt összköltsége: 250.000.000 Ft.
Támogatási intenzitás: 100%
Kivitelezés: TVG Beruházó Kft., NÁDÉP Kft.

További információ kérhető:
Szakács Eszter projektmenedzser
Elérhetőség: 4181 Nádudvar, Petőfi Sándor u. 13. (tel: + 36 (54) 527-113, email: info@tvg-nadudvar.hu
Nádudvar Város Önkormányzata a Széchenyi 2020 program keretében 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Emőd-tavak, a piac és a társasházak közötti területek megújítására. A Zöld város kialakítása Nádudvaron című projekt megvalósítása már megkezdődött, 2019 júniusában a kivitelezői kiírás elfogadásával elindult a fővállalkozó kiválasztása az érintett négy helyszínen elvégzendő munkákhoz. A beruházás a tervek szerint év végére befejeződik. A fejlesztés keretében a piacon tetőt kapnak az árusítóhelyek, a tavak mellett sétányokat,
új zöldfelületet, görkorcsolyapályát és kutyafuttatót, a hivatal melletti telken parkolót és kerékpártárolót alakítanak.

A rovat legfrissebb cikkjei

Súlyos balesetekkel indult a hét
Ideje elgondolkodni: 3 nap, 4 halálos áldozat a megyében
Ketten meghaltak Biharkeresztesnél
Ilyen idővel kezdjük a hetet
Tűzoltók is szaladtak egy balmazújvárosi balesethez

Hozzászólások