°C
TIME DATE
Ma Ervin nap van.

2017-03-02 16:41:16 / Szerző: HajduPress

Művészetre és tudományra is áldoz az E.ON

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Kortárs festményeket ajándékozott az Andrássy Egyetem számára az E.ON és a B. Braun vállalat támogatása révén a Magyarországi Német Művészeti Alap. Az Art Market Budapest nemzetközi kiállítás műtárgyaiból vásárolt festményeket az Alap, a Német Nagykövetség és a támogató vállalatok ünnepélyes adományozási esemény keretében adták át tegnap, az egyetem Tükör-termében.
 

Az E.ON elkötelezett támogatója a kultúrának, kiemelt figyelemmel kezeli a jövő feltörekvő tehetségeit. A vállalat több művészeti ösztöndíjat hozott létre fiatalok számára, együttműködik az Art Market Budapest kortárs képzőművészeti vásárral és tavaly óta a budapesti Német Nagykövetség védnökségével létrehozott Magyarországi Német Művészeti Alap programját is támogatja.
 
Idén a támogatók a 2001-ben alapított Andrássy Egyetemet választották ki kedvezményezettként. Az ünnepélyes átadónak az egyetem történelmi épülete, a Festetics Palota Tükör-terme adott otthont.
 
Öröm, hogy fiatal német művészek munkái egy kultúra iránt elkötelezett egyetem falai között találják meg helyüket, és hogy a diákok, látogatók szabad programok keretében a művészet által töltődhetnek fel.” – hangsúlyozta Károlyi Zsuzsanna, az E.ON Hungária Zrt. marketing kommunikációs vezetője az átadó eseményen.
 
A Magyarországi Német Művészeti Alap adománya révén olyan fiatal külföldi művészek munkái láthatóak majd az egyetemen, mint Andreas Blank, Ralph Ali Eckert, Marion Eichmann, Ruprecht von Kaufmann, valamint Andreas Wengel. 

A rovat legfrissebb cikkjei

Magyarország kezdi elfoglalni a helyét a turisztikai piacon
Orbán gazdasági modellje Trump álmát valósítja meg
Javult a Tesco eredménye
Eltemették Demján Sándort
Hamarosan elszabadul a pokol a gumisoknál

Hozzászólások