TIME DATE
Ma Endre és Elek nap van.

2019-02-27 08:37:58 / Szerző: HajduPress

Most komolyan klasszikus? Újra Science Café

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A koncertpedagógia szerepe a zenei ízlésformálásban címmel hallhatnak előadást mindazok, akik ellátogatnak a Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő sorozata, a Science Café következő előadására. 

Az ember minden korban tanult és hallgatott zenét azért az élményért, amit a zene nyújt. Arról azonban kevesebb szó esik, hogy a muzsika milyen pedagógiai lehetőségeket nyújt a különböző generációknak, mindazoknak, akik még meg sem ismerkedtek ezzel a műfajjal, és azoknak is, akik már megismerték és megszerették a zene nyújtotta élményt.

- A koncertpedagógia közvetlen célja, hogy a gyermekek élményszerűen találkozzanak a klasszikus zenével a művészeti tevékenység eredeti helyszínén. A zenepedagógusok és tudósok többsége egyetért abban, hogy az aktív befogadói attitűd kialakítása érdekében a zene befogadását tanítani kell, mert az emberek többsége egész életében befogadóként vesz részt a folyamatban – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Váradi Judit, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar docense.

A Science Café szokatlan környezetben, az intézmény falain kívül népszerűsíti közérthető, olykor játékos formában a legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeket.

Időpont: 2019. február 27. szerda 17 óra
Helyszín: Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)

A rendezvény az EFOP-3.6.1-16-2016-00022 „Debrecen Venture Catapult Program” támogatásával valósul meg.

Sajtóiroda - BZs


A rovat legfrissebb cikkjei

Új perspektíva a magyarságkutatásban
Mád: tudomány és élményturizmus
Kihelyezett mérnökképzés Partiumban
Új dékán az Informatikai Kar élén
Virtuális ablakokat kaptak a debreceni rákbetegek

Hozzászólások