TIME DATE
Ma Eszter és Eliza nap van.

2019-03-12 14:32:39 / Szerző: HajduPress

Most jött a Városházáról: elkezdődhet az Észak-nyugati Gazdasági Övezet infrastruktúrájának kialakítása

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Eredményes volt a közbeszerzési eljárás, elindulhat az új ipari terület kialakítása az Észak-nyugati Gazdasági Övezetben. A nyertes kivitelező Market Építő Zrt-nek 2019 őszéig kell végezni a beruházás első, majd 2020 áprilisáig a második ütemével.

2019. március 8-n zárult az Észak-nyugati Gazdasági Övezetben kialakítandó ipari terület tereprendezéséhez és csatornázásához kiírt közbeszerzési eljárás.

Debrecen eddigi legnagyobb iparterületén két ütemben csaknem 400 ezer köbméter nyílt medrű árkot és 145 ezer méter hosszú zárt vízelvezető rendszert kell megépíteni. A 400 hektáros területről több mint 1 millió köbméter humuszt kell letermelni és a területen elteríteni, majd csaknem 600 ezer köbméter talajstabilizáló anyaggal kell tömöríteni területet és el kell végezni a 400 hektáros terület megfelelő szintezését is. 2 millió négyzetméteren kell talajstabilizációt végezni, valamint 1,6millió köbméter töltést építeni. A beavatkozásokhoz szükséges tervdokumentációt a vállalkozónak kell elkészíteni, valamint a szükséges engedélyeket beszerezni.

A nyílt közbeszerzési eljárás keretében megjelent felhívásra négyen adtak be ajánlatot, közülük a legkedvezőbbet a Market Építő Zrt tette. A nyertes cég nettó 22,29 milliárd forintért vállalta a munkát. A kivitelezővel 2019. mrcius 19-én köt szerződést a debreceni önkormányzat, utána kez- dődhet el a tervezés, majd a kivitelezés. A szerződés szerint a munka első ütemét 2019. szeptember 30-ig, míg a második ütemet 2020. április 30-ig kell befejeznie a nyertes cégnek.

Az szak-nyugati Gazdasági Övezetben építi fel új európai gyárát a BMW Group. A beruházás eredményeként évente 150 ezer járműegységet gyártanak majd Debrecenben és 1000 munkahelyet hoznak létre. Az ipari terület kialakítására fordított, a közbeszerzési eljárás alapján kialakult költség részét képezi aeladási árnak.


A rovat legfrissebb cikkjei

Debrecen megajándékozta Törőcsik Marit
Tizenötezer felkiáltójel: pénteken kezdetét veszi a Szeretethíd
Görögkatolikus turisztikai látogatóközpont épül az Attila téren
Nem lesz víz a Nagyerdő környékén vasárnap
Debreceni Mercedes-Benz csuklós autóbuszokat adtak át

Hozzászólások