TIME DATE
Ma Árpád nap van.

2020-03-21 10:39:18 / Szerző: HajduPress

Mit főzzünk hétvégén? Szombati receptötletünk!

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Otthon vagy már egy hete? Egyre nehezebb valami újdonságot kitalálni a konyhában? Hoztunk nektek egy szuper finom receptet a debreceni Leroy étterem ajánlásával!

Spenótos ricottával és fenyőmaggal töltött csirkemell mandulamorzsában, vajas brokkolival

 
Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg csirkemell
  • 1 csomag szeletelt mandula (kb. 200 gr)
  • 100 gr zsemlemorzsa
  • 4 db tojás
  • 1 mk só
  • 0,5 mk őrölt fekete bors
  • 1 fej friss brokkoli
  • 25 dkg ricotta
  • 5 dkg fenyőmag
  • 20 gr friss spenót
  • 5 dkg vaj
Elkészítés:
A spenótot megmossuk, vajon megpároljuk. Ízesítjük sóval, fűszerezzük őrölt fekete borssal, majd félretesszük hűlni. A csirkemelleket leszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. A kihűlt spenóthoz keverjük a ricottát és a szárazon megpirított fenyőmagot. Az elkészült töltelékkel betöltjük a csirkemelleket, és először a felvert tojásba, majd a mandulamorzsába (mandula+zsemlemorzsa) forgatjuk.
Bő zsiradékban készre sütjük, és köretként hozzáadjuk a megfőzött brokkolit az olvasztott vajjal lecsurgatva.
 

A rovat legfrissebb cikkjei

Szuper könnyen elkészíthető bögrés zsemle recept
Reggeli palacsinta
Diós sárgarépagolyók
Lesz élesztő!
Tanulj főzni!

Hozzászólások