TIME DATE
Ma Lukrécia nap van.

2019-11-21 17:25:06 / Szerző: HajduPress

Minden szolgáltatás egy helyen Görbeházán

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Görbeházán már egy épületben vehető igénybe a család- és gyermekjóléti szolgáltatás, az idősek nappali ellátása, a házi segítségnyújtás, az étkeztetés és a tanyagondnoki szolgálat.

 
A szociális alapszolgáltatások fejlesztése a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egyik pályázata által valósult meg, 68 millió forintból. A Szociális Gondozási Központ, Család- és Gyermekjóléti Szolgálat az Iskola u. 22. alá telepítette szolgáltatásait, ehhez pedig szükség volt az épület felújítására. Többek között energetikai korszerűsítést végeztek, melynek keretében korszerű műanyag nyílászárókat szereltek be, megtörtént a külső hőszigetelés, a belső terekben kicserélték az elavult lámpákat, akadálymentesítettek, napelemeket szereltek fel és a gépészeti rendszert is átalakították.Az épület ünnepélyes átadóját november 21-én tartották, ahol Giricz Béla Lászlóné polgármester köszönetét fejezte ki a kivitelezők és a munkálatokban résztvevők felé.

Az eseményen Ambrus Ilona gazdálkodásért felelős államtitkár is részt vett, aki hangsúlyozta: az önkormányzat ügyesen használta ki a pályázatok adta lehetőségeket, hiszen az elmúlt években számos épület újult meg a településen.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat nevében Pajna Zoltán elnök méltatta a beruházást. Úgy fogalmazott: az állam fontosnak tartja, hogy a vidéki életet vállalóknak is teljes értékű életük legyen. Kiemelte továbbá a szociális területeken dolgozók fáradhatatlan, odaadó munkáját, majd hangsúlyozta: minden ellátásra szorulónak tudnia kell, hogy van kihez fordulni, senki sem marad egyedül.

Görbeházán a fejlesztés által megvalósult egy olyan ügyfélbarát környezet, ahol a rászorulók szociális helyzetének, korának és egészségi állapotának megfelelő ellátás biztosítanak, hiszen mostantól egy helyen elérhető minden szolgáltatás.
 
 

A rovat legfrissebb cikkjei

Debreceni Ítélőtábla: életfogytiglan a nyéstai emberölés egyik vádlottjának
Még a kutyát is ellopta a betörő
Halálos baleset Berettyóújfalu és Földes között
Sérült madarat mentettek a balmazújvárosi rendőrök
Tűz Hajdúszoboszlón: olajsütő gyulladt ki

Hozzászólások