TIME DATE
Ma Árpád nap van.

2018-11-23 18:07:22 / Szerző: Uri Dénes

Minden karácsonyfa alatt legyen ajándék! Remek kezdeményezés Debrecenben

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Minden karácsonyfa alatt legyen ajándék! Ezzel a címmel indított jótékonysági akciót szegénységben élő és állami gondozott gyerekek megsegítésére a Csapó utcai bevásárlóközpont és a ZeneTheatrum Musical Színház. Az akció során gyerekek ajándékoznak gyerekeket, az adományokból pedig a bevásárlóközpontban karácsonyfát építenek.

 
Nem a gyűjtés tesz boldoggá, hanem az, ha megoszthatunk valamit másokkal – ez a felismerés vezérli a Minden karácsonyfa alatt legyen ajándék! elnevezésű akciót, mely a Csapó utcai bevásárlóközpont és a ZeneTheatrum Musical Színház közös szervezésében valósul meg. A jótékonysági akció célja, hogy a mélyszegénységben élő és állami gondozásban lévő gyerekeknek is szebbé varázsolják a karácsonyt, valamint hogy az adakozó gyerekek átérezzék: egymáson segíteni jó.

Az adománygyűjtést felkarolta Debrecen város önkormányzata is. Széles Diána alpolgármester beszédében kiemelte, a város a Családsegítő és Gyermekjóléti Központon keresztül 1600 gyermeket tud megsegíteni, az adományokat pedig a Központ segítségével osztják majd szét. Az adakozáshoz bárki csatlakozhat, az adományok a bevásárlóközpont -1. szintjén helyezhetők el.

Az akcióhoz olyan hírességek is csatlakoztak, mint Tőzsér Dániel, a Loki futballistája, aki rendszeresen vesz részt jótékonysági eseményeken, vagy Balog Janó, az X Faktor énekese, aki maga is állami gondozásban nőtt fel.
Az eseménynek a Csapó utcai bevásárlóközpont nem csak a helyszínét biztosítja: amint azt Átányi Ajtony, a bevásárlóközpont igazgatója elmondta, közös ötletről van szó.

Átányi Ajtony, a FÓRUM Debrecen igazgatója az Alföld Televíziónak elmondta: „minden évben gondolkodunk abban, hogy karácsonykor karitatív tevékenységet is folytassunk. Ezt egyébként is az év folyamán végezzük, de karácsonykor még nagyobb hangsúlyt kap, hiszen ez a szeretet ünnepe. Amikor beszéltünk a zenetheatrumosokkal, akkor jött az ötlet, hogy egy olyan musicalt adjanak elő, ami a szeretetről szól és a gyerekekről. Ezért gondoltunk arra, hogy összekötjük a kettőt és meghirdetjük ezt a közös akciót.”

Az akció zárásaként a Főnix Csarnokban az ajándékokból felépítik a szeretet karácsonyfáját, ahol a ZeneTheatrum az egyik leghíresebb karácsonyi darabot, a Charles Dickens regénye alapján készült Karácsonyi ének című családi musicalt adja elő.

Fotók: hajdupress.hu, Pénzes László

A rovat legfrissebb cikkjei

Fotógaléria: édessé tenni az ünnepet
A Kenézyben járt a Fórum Mikulása +fotók
Debreceni diákok édes gesztusa a Fórumban
A Fórumban a Mikuláshívó és a Krones Mikulás
Adventi programok a Fórumban

Hozzászólások