TIME DATE
Ma Árpád nap van.

2018-11-22 15:27:16 / Szerző: HajduPress

Minden karácsonyfa alatt legyen ajándék!

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A Fórum Bevásárlóközpont és a ZeneTheatrum Musical Színház összefogásának köszönhetően egy városi jótékonysági akció indul a mélyszegénységben élő gyermekek megsegítésére, melynek címe: Minden karácsonyfa alatt legyen ajándék!

A Karácsony szellemében gyerekek ajándékoznak meg gyerekeket kizárólag játékokkal. Felépül a bevásárlóközpontban a Mikulás háza, ahol gyerekek szüleikkel gyűjtik a játékokat mélyszegénységben élő és állami gondozott gyermekek számára. Bizonyos napokon városunk ismert közéleti személyiségei: sportolók, művészek valamint civil emberek, vállalkozók is részt vesznek gyermekükkel a gyűjtésben.

A ZeneTheatrum december 20-án a Főnix Csarnokban az egyik leghíresebb karácsonyi darabot, a Charles Dickens regénye alapján készült Karácsonyi ének című családi musicalt adja elő. E tanító célzatú történetnek köszönhetően alakult ki az az elképzelés, hogy adományokból építsenek karácsonyfa installációt.

A gyűjtést november 23-án kezdik el a bevásárlóközpontban, ahol a -1. szinten egy kandallóval és hangulatos dekorációval ellátott Télapó ház várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. A gyerekek és felnőttek itt még a Mikulással is találkozhatnak, aki átveszi az ajándékokat, leveleket, hogy továbbíthassa majd azokat a rászoruló csöppségeknek. Ha esetleg a Mikulás nem lenne otthon a sok teendője miatt, akkor segítők várják az érdeklődőket, hogy segédkezzenek az ”ajándékfenyő építőköveinek helyrerakásában”.


A rovat legfrissebb cikkjei

Fotógaléria: édessé tenni az ünnepet
A Kenézyben járt a Fórum Mikulása +fotók
Debreceni diákok édes gesztusa a Fórumban
A Fórumban a Mikuláshívó és a Krones Mikulás
Adventi programok a Fórumban

Hozzászólások