TIME DATE
Ma Eleonóra nap van.

2020-02-03 15:29:55 / Szerző: HajduPress

Mielőtt letolnád a gyereket a gyenge bizonyítvány miatt...

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Az iskolákban eltelt az első félév, a diákok már megkapták és hamarosan hazaviszik az elmúlt időszak munkájának az értékelését.  A szép jegyeknek sokan örülnek, azonban vannak olyanok is, akik nagyon rosszul élik meg, hogy ha eredményeik nem éppen úgy sikerültek, ahogy azt szerették volna, vagy éppen amit szüleik elvártak tőlük.


Szinte minden évben, a bizonyítványok kiosztásának időszakában, vannak olyan fiatalok, akik tartanak a szüleiktől, és a bizonyítvány átvétele után nem mernek hazamenni, inkább elcsellengenek.

A megoldás a szülők kezében van, hogy gyermekében ne okozzon frusztrációt egy rosszul sikerült dolgozat, egy meggondolatlan viselkedés utáni beírás vagy a bizonyítványba került jegy.  Folyamatosan figyelni kell gyermekeinkre, beszélgetni kell nehézségeikről, gondjaikról. Fontos, hogy a szülő-gyermek közötti bizalmi kapcsolat kialakuljon, a fiatalok számíthassanak családjukra, bártan el tudják mondani, ha valami aggasztja őket.

Amennyiben a szülő végig követte gyermeke elmúlt iskolai hónapjait, osztályzatait, nem érheti meglepetés az értékelésben, hiszen az e-naplóhoz mindig hozzáférhet és láthatja a jegyek alakulását.
 
 
Ajánlások a rendőrségtől:

Hallgassuk meg, figyeljünk rájuk, beszélgessünk velük! Szánjunk rájuk minőségi időt!
Ne minősítsük gyermekünket, legyünk megértőek! Ne becsüljük le problémáikat, még akkor sem, ha szerintünk túlreagálják a dolgot!
Ne a teljesítményétől függjön szeretetünk, az legyen feltétel nélküli, ez az alapja, hogy elnyerjük bizalmukat!
Fontos, hogy szükséges esetben beavassuk a pedagógust is, hogy Ő is tisztába legyen aggodalmainkkal!
Amennyiben úgy érezzük, hogy nem tudunk elég segítséget nyújtani gyermekünknek, forduljunk szakemberhez, akár pszichológushoz is.
Gyermekünk eltűnése esetén pedig azonnal tegyünk bejelentést az illetékes rendőrkapitányságon vagy a 112-es segélyhívó számon!

A rovat legfrissebb cikkjei

Súlyos baleset történt: életveszélyben egy 24 éves nő
Július 1-jétől megkezdik az illegális hulladéklerakók felszámolását
Nagy a baj Monostorpályiban, tűz ütött ki egy házban
Fiatal tűzoltók kezdik meg szolgálatukat Püspökladányban
Újabb fásítási program indul Hajdú-Biharban

Hozzászólások