TIME DATE
Ma Fülöp és Evelin nap van.

2020-05-20 18:14:59 / Szerző: HajduPress

Megszületett a döntés az iskolák, óvodák és a bölcsődék nyitvatartásával kapcsolatosan

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A megyékben május 25-étől, a fővárosban június 2-ától visszatérnek a normális működési rendhez az intézmények. -jelentette be Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár a Facebookon.

Június 2-től ugyanakkor engedélyezik az iskolákban a pedagógusok és a diákok oktatási célú találkozását, kiscsoportos konzultációk és egyéni felkészítés tartását, amennyiben annak célja az elmúlt hónapokban tanultak rendszerezése, megerősítése, az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatása.

 

Engedélyezik a pedagógiai szakszolgálati feladatok ellátást is. Szintén június 2-tól változik a gyermekfelügyelet rendje is. Már nem csak egyes kijelölt intézményekben, hanem valamennyi iskolában meg kell szervezni az adott intézménybe járó gyerekek felügyeletét.

A gyermekeket, tanulókat külön feltételek és igazolások nélkül fogadni kell – mondta az államtitkár.

Ezt a gyermekfelügyeleti rendet az iskoláktól június 26-ig kéri a kormány megszervezni és fenntartani. A felügyeletben részt vevők számára június 2-a és 15-e között elsősorban felzárkóztató, a tanulást támogató foglalkozásokat szervezzenek Maruzsa Zoltán szerint, majd 15-től 26-ig pedig a következő tanévre készülhetnek fel az iskolákban.

A gyermekfelügyeletben résztvevő gyerekeknek, június 26-ig jár az étkezés az iskolákban, és csak június 29-től áll át a rendszer a nyári szünetben alkalmazandó rendre.

A tanévzarókkal kapcsolatosan Maruzsa pedig arra kéri az intézményeket, hogy ne szervezzenek szokásos, tömeges, kötelező részvétellel járó, hagyományos ünnepséget. Átgondoltan, kevesebb résztvevővel, akár az adott osztályok számára a hagyományostól eltérő, az egyidejű tömeges jelenlétet mellőző módon az államtitkár szerint a ballagások és a tanévzáró ünnepségek megtartása is lehetséges.
 


 

A rovat legfrissebb cikkjei

Őrizetben az embercsempészek
Ismét az egész országban zivatarokra figyelmeztetnek
Emelkedett a fertőzöttek száma
Bálák százai égnek napok óta Hevesben
Müller Cecilia: Nagyon kedvező a tendencia

Hozzászólások