TIME DATE
Ma Eleonóra nap van.

2020-02-10 09:28:54 / Szerző: HajduPress

Meglehetősen tragikus volt a hétvége

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

A vihar után több fa miatt vonultak a hétvégén is a tűzoltók. A balesetek száma mellett a szabadtéri tüzes riasztások is megnövekedtek. A Katasztrófavédelem összefoglalója.

Péntek hajnalban egy autó az árokba hajtott Hajdúnánásnál, az Áchim András utcában. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók átvizsgálták az autót, vezetőjének segítettek kiszállni, majd a mentőszolgálatnak átadták.

Délelőtt egy mosógép gyulladt ki a debreceni Derék utcában, egy negyedik emeleti lakásban. A debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt, az ott lévők a tüzet eloltották, az egység az utómunkálatokat végezte el. A mentőszolgálat egy embert a helyszínről kórházba szállított.

Szivárgott a gáz egy konvektorból péntek délelőtt Körösszegapátiban, a Kossuth utcában. A komádi önkormányzati tűzoltók átvizsgálták az épületet, a gázszolgáltató pedig kizárta a rendszerből a gázt ideiglenesen. A ház lakóinak nem kellett elhagyniuk otthonukat, mert a fűtést más módon megoldották.

Délben Biharnagybajom külterületén az út menti árok partja égett. A püspökladányi hivatásos és a biharnagybajomi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Még pénteken is több kidőlt fa miatt vonultak a tűzoltók. Debrecenben, a Sarkadi Imre utcában egy fenyőfa fordult ki a földből, villanyvezetékre dőlt. Egyeken is fenyőfa miatt vonultak az egyeki önkormányzati tűzoltók. A fa egy épületre dőlt. Hajdúböszörményben, az Újfehértói úton egy fa kettéhasadt. A hajdúböszörményi és a hajdúszoboszlói egység vonult. A tűzoltók mind a három esetben létrán keresztül, motoros láncfűrésszel avatkoztak be. A szél a debreceni Hatvani István utcában egy parabola antennát tépett le. A lelógó vezeték a gyalogos forgalmat veszélyeztette. A debreceni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el az antennát.

Hajdúböszörmény-Bodaszőlőn, a Vákáncsos utcában egy kútba esett egy macska. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a macskát dugólétra segítségével felhozták a mélyből. Az állat nem sérült meg.

Péntek délután egy hektáron égett a száraz avar, gaz Szakoly külterületén. A szakolyi önkormányzati, a nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkéntes egységek oltották el a tüzet vízsugárral és kéziszerszámokkal.

Berettyóújfalu és Szentpéterszeg között a 4812-es számú úton szombat reggel egy autó lesodródott az útról, többször megpördült. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták a járművet, majd áramtalanították azt. A műszaki beavatkozást a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az autó vezetőjét a mentőszolgálat mentőhelikopterrel szállította kórházba.

Debrecenben, a Remény utcában egy fa megdőlt, a lakóházat veszélyeztette. A debreceni egység dugólétrán át motoros láncfűrésszel eltávolította a fát.

Szombat délután ezer négyzetméteren égett a száraz avar Hajdúböszörményben, a Nagy-Bocskai szőlő dűlőben. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Tégláson, a Fényes utcában egy nagyméretű fa az iskola udvarra dőlt. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán keresztül motoros láncfűrésszel vágták ki a fát.

Ötszáz négyzetméteres területen égett a száraz avar a debreceni Kanális utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Vasárnap reggel Berettyóújfaluban, a 42-es számú főúton két kamion ütközött össze. Az egyik jármű félig az árokba borult, forgalmi akadályt képezett, ezért a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók mellett a daru is vonult Debrecenből. A tűzoltók áramtalanították a kamionokat, majd a daruval avatkoztak be.

Délben Hajdúhadházon, az Árpád utcában nádas égett foltokat fél hektáros területen. A hajdúböszörményi és a debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Debrecenben, a Szél és a Borzán Gáspár utca kereszteződésében két autó ütközött össze. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat. Egy embert a mentőszolgálat kórházba szállított.
 
Visszaáramlott a füst egy ház szobájába Debrecenben, a Moha utcában vasárnap délután. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták a füstcsövet és kitisztították azt. A mentőszolgálat a ház lakóját kórházba szállította.

Hajdúhadházban, a Méhészkert utcában kisebb területen a gaz égett. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.
 

Fotó: Debreceni HTP, Berettyóújfalui HTP, Hajdúböszörményi KÖ, Hajdúnánási HTP, Püspökladányi HTP, Balmazújvárosi ÖTP


A rovat legfrissebb cikkjei

Súlyos baleset történt: életveszélyben egy 24 éves nő
Július 1-jétől megkezdik az illegális hulladéklerakók felszámolását
Nagy a baj Monostorpályiban, tűz ütött ki egy házban
Fiatal tűzoltók kezdik meg szolgálatukat Püspökladányban
Újabb fásítási program indul Hajdú-Biharban

Hozzászólások