TIME DATE
Ma Zsuzsanna nap van.

2020-02-07 17:24:18 / Szerző: HajduPress

Megkezdődött a pollenszezon

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Megkezdődött az idei pollenszezon - jelentette be a tisztifőorvos pénteken a Facebook-oldalán.

    
Mint írták: a hirtelen jött enyhülés hatására a múlt héten országszerte megjelent a levegőben a mogyoró, az éger, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenjei. Koncentrációjuk a hétvégén már többfelé az allergiás tüneteket kiváltó közepes szintet is elérte, sőt a mogyoró pollenterhelése helyenként már magas volt. A Nemzeti Népegészségügy Központ javasolja, hogy a mogyoró, az éger, vagy a ciprus- és tiszafafélék pollenjére allergiások készüljenek fel a tünetek megjelenésére, illetve erősödésére és kérjenek tanácsot kezelőorvosuktól.
    
A következő napokban, a visszatérő hűvösebb idő hatására átmenetileg várhatóan mérséklődik a pollenterhelés és jellemzően az alacsony-közepes tartományban marad. Tüneteket okozó szintet továbbra is elsősorban a mogyoró pollenkoncentrációja érhet el.
    
A meteorológiai előrejelzés alapján a jövő héten sem várható tartósan fagyos idő, így várhatóan fokozatosan erősödni fog a kora tavasszal virágzó fák pollenszórása - tették hozzá.
    
Megjegyezték: a pollenallergiás betegeknek gondot kell fordítaniuk a megelőzésre, a tünetek enyhítésére, az életvitel, a nyaralás megtervezésére. Ebben nyújt segítséget a Nemzeti Népegészségügyi Központ naponta frissülő pollenjelentése Polleninformációk címen.

 

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Aki rendbe vágja az egészségügyet, az nyeri a következő választást
Az időseket és a betegeket sújtja leginkább a járvány az eddigi legátfogóbb tanulmány szerint
Karanténba kerül az óceánjáróról hazatért két magyar
Hazamehettek a Vuhanból hazahozott magyarok a kórházból
Több mint duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

Hozzászólások