TIME DATE
Ma Gabriella nap van.

2019-11-27 18:48:26 / Szerző: HajduPress

Meghalt az egyik legnagyobb brit sztárséf

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Ötvenkilenc éves korában meghalt Gary Rhodes brit sztárséf, aki megújította és a gasztronómia térképére helyezte a brit konyhát - adta hírül szerdán a BBC News.

    
Családjának közleménye szerint kedden érte a halál Dubajban, ahol 2010 óta élt és éttermeit vezette.
    
Az 1960-ban Dél-Londonban született Rhodes az amszterdami Hiltonban kezdett séfként dolgozni, ahol megismerkedett az újkonyhával. Egy autóbaleset miatt agyműtétet kellett végezni rajta, talpra állása után visszatért Angliába.
    
Huszonhét évesen nyitotta meg a londoni Cityben első éttermét, amely alig egy éven belül Michelin-csillagot kapott, csakúgy, mint az egy évvel később megnyílt másik londoni étterme.
    
Számos brit gasztronómiai műsort készített a BBC és más televíziók számára.
    
2010 óta Dubajban élt családjával, ahol két étterme is működik, és ahol a múlt héten újabb televíziós műsort forgatott. A család közleménye nem részletezte halálának okát. A Rock Oyster Media cég közlése szerint az ITV brit kereskedelmi televíziónak készített új műsort, amikor hirtelen megbetegedett.
    
Brit sztárséfek egytől egyig elismeréssel adóztak Rhodesnak. "Egy fantasztikus séfet veszítettünk el személyében. Ő volt az a séf, aki a brit konyhát a térképre tette" - írta Twitter-üzenetében Gordon Ramsay.
    
Jamie Oliver az Instagramon arról írt, hogy "Gary egy fantasztikus séf volt, a brit konyha páratlan nagykövete, aki óriási hatással volt rám, amikor ifjú séf voltam. Újragondolta a modern brit konyhát".
    
James Martin is megemlékezett arról, mekkora hatással volt életére és a brit gasztronómiára Rhodes munkássága. "Úriember és zseni volt" - írta.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Creppy Palacsinta: a legjobb alapanyag! VIDEÓVAL!
Ez lett Az év kiváló magyar méze
Magyar cég száll be az amerikai műhús-piacra
Megfeleltek az előírásoknak a csokimikulások
Meghalt az egyik legnagyobb brit sztárséf

Hozzászólások