°C
TIME DATE
Ma Auguszta nap van.

2017-10-09 08:49:18 / Szerző: HajduPress

Meghalt Aradszky László

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Aradszky László 83 éves korában vasárnap, otthonában hunyt el. A család a temetésről később intézkedik, a részletekről a nyilvánosságot tájékoztatni fogják.

"Kedves Rajongók, Pályatársak, Barátok, Ferencváros szurkolók és a foci egyéb szerelmesei! Mély megrendüléssel tudatjuk a fájdalmas hírt, hogy Aradszky László táncdalénekes vasárnap este óta már nincs köztünk, életének 83. évében elhunyt" - írta hétfő reggel az Indexnek a gyászoló család.

Aradszky otthonában halt meg, nem volt előjele. Vasárnap este fél tíz körül riasztották a mentőket, akik már csak a halál beálltát tudták megállapítani, mondta az Index megkeresésére Aradszky Zsolt, Aradszky László fia. A halál okát három napon belül fogják megállapítani, több részletet egyelőre nem tudni. Temetéséről később intézkednek, a részletekről a nyilvánosságot tájékoztatni fogják.

Az MTI is megerősítette, hogy elhunyt Aradszky László táncdalénekes. A hatvanas évek egyik legnagyobb sztárelőadója vasárnap este halt meg, életének 83. évében - közölte a család hétfőn az index.hu-val.

    Aradszky László 1963-ban lett országosan ismert, amikor megnyerte a Magyar Rádió Tessék választani! című könnyűzenei versenyét Még ide-oda húz a szív című dalával. Három évvel később a Made in Hungary című versenyben győzött az Isten véled, édes Piroskámmal, utóbb ez lett Magyarország első aranylemeze - a korongból azóta mintegy 300 ezer példány fogyott.
    A hetvenes években alig szerepelt a nyilvánosság előtt, 1986-ban tért vissza Újra itt vagyok című albumával. Pályafutása során számos európai országban lépett fel, de koncertezett Amerikában és Ausztráliában is. Legnagyobb slágerei közé tartozott még az Annál az első ügyetlen csóknál, a Nem születtem grófnak vagy a Szomszédasszony, fütyülök a lányára.

(index.hu, MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Csak nők adják át a díjakat a hollywoodi színészcéh ceremóniáján
Jó ötlet? Életvégi partit tartott egy üzletember
Ne feledjük: 15 éve halt meg Schütz Ila
Havas Henriket felfüggesztette az ATV
Meghalt a szexuális bűncselekményekért elítélt PR-guru

Hozzászólások