TIME DATE
Ma Vince nap van.

2020-01-24 06:25:02 / Szerző: HajduPress

Meghalt a volt budapesti nagykövet

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Elhunyt George Herbert Walker, az Egyesült Államok egykori budapesti nagykövete - jelentette az amerikai média.

    A 88 esztendős üzletember még szombaton hunyt el, s ez a búcsúztató istentiszteletet rendező templom közleményéből derült ki.
    A Missouri állam St. Louis városában élő Walker egy hospice-ban hunyt el, fiának közlése szerint korábbi agyvérzésének szövődményei következtében.
    George Herbert Walker két amerikai elnöknek - a néhai idősebb George H. Bushnak és az ifjabb George W. Bushnak - is a rokona volt. Üzletemberként is aktívan politizált a Republikánus Pártban. George W. Bush elnök 2003-ban nevezte ki az Egyesült Államok budapesti nagykövetének, ezt a posztot 2006-ig töltötte be.

    Walker Connecticut államban született. A Yale Egyetemen diplomázott, a Harvardon jogi végzettséget is szerzett. Majd miután két éven keresztül a légierőnél teljesített szolgálatot, 1958-ban St. Louis városában telepedett le. Annál a pénzügyi cégnél kezdett dolgozni, amelyet a nagyapja alapított unokatestvérével, George H. Bush későbbi elnök anyai nagyapjával együtt.
    Megemlékezésében a The New York Times című lap kiemelte, hogy budapesti nagyköveti megbízatása idején George Herbert Walker a két ország közötti jó kapcsolatok fenntartásán munkálkodott. Méltatásához az újság olyan fotót mellékelt, amelyen Mádl Ferenc néhai köztársasági elnökkel és Tom Lantos egykori amerikai képviselővel együtt látható.

(MTI)

A rovat legfrissebb cikkjei

Újabb romániai település került karantén alá
Spanyolországban 12 ezerhez közelít a vírus halálos áldozatinak száma
1,1 millió felett a fertőzöttek száma a világban
Már májusban vége a koronavírus-őrületnek? Bár igaza lenne...
Majdnem 860 ezer a fertőzöttek száma a világban

Hozzászólások