°C
TIME DATE
Ma Valér nap van.

2018-03-13 09:36:22 / Szerző: HajduPress

Március 19-ig lehet kérni az szja-bevallás tervezetet a NAV-tól

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Még csaknem egy hétig, március 19-ig kérhetik az szja-bevallási tervezet postázását levélben, SMS-ben vagy az adóhatóság honlapján kitölthető űrlapon azok, akiknek nincs ügyfélkapuja - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) keddi MTI-nek küldött közleményében.

    Eddig csaknem félmillióan kérték a postázást, 50 ezerrel többen, mint tavaly ilyenkor.
    A tájékoztatás szerint az ügyfélkapuval rendelkezők már egy hete hozzáférnek a NAV által elkészített adóbevallási tervezethez, és szükség esetén módosíthatják vagy kiegészíthetik a www.nav.gov.hu-ról és a www.magyarorszag.hu-ról elérhető weboldalon.

    Ha valaki a tervezet elérhetősége előtt elkészítette és benyújtotta az szja-bevallását a 17SZJA nyomtatványon, akkor a NAV által készített bevallási tervezetet figyelmen kívül hagyhatja - közölte a NAV.
    Március 19-e után a tervezet már csak személyesen kérhető az adóhatóság ügyfélszolgálatain, vagy ügyfélkapunyitás után bármikor hozzáférhető elektronikusan is.
     További információ a www.nav.gov.hu/szja/szja oldalon olvasható vagy általános tájékoztatás kérhető a NAV Infóvonalán, a 1819-es telefonszámon.


A rovat legfrissebb cikkjei

Gyászjelentés: vége a Traubinak?
Közeledik az adóelőleg-kiegészítés határideje
Szívesen vennének önvezető autót a magyarok
1200 milliárdot is eltapsolhatunk decemberben
Szombatig lehet beadni az első szemeszteri diákhitel-kérelmeket

Hozzászólások