TIME DATE
Ma Kármen és Anita nap van.

2019-05-08 13:38:00 / Szerző: HajduPress

Május-júniusi programváltozás a Vojtina Bábszínházban

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Mivel egy teátrum a műsorváltozás jogát minden esetben fenntartja és fenntarthatja, most – az évad végén – ez történt a debreceni Vojtina Bábszínház műsorrendjével kapcsolatban is. A kiadottól – s a hírportálunkon korábban közzétett műsortól eltérően – a teátrum a Színháztermi előadásai kapcsán az évad két utolsó hónapjára, májusra és júniusra vonatkozóan igen jelentős változtatásokkal él. Az itt következő híranyagban e változtatásokat követhetik nyomon.

A korábban közzétettekkel szemben a májust és a júniust a Vojtina színháztermében nem a Kodály madara című produkció fogja „uralni,” hanem egyéb, szintén közkedvelt előadásokat láthatnak a kicsik és a nagyok egyaránt. Május 7-e és 10-e között minden nap 10 és 14 órai kezdettel a Pimpáré és Vakvarjúcska című előadás látogatható. A népszerű Az előszobaszekrény boszorkánya májusban több alkalommal, 15-én és 17-én 14 órától, majd pedig 21-én, 22-én, 23-én és 24-én, illetve 28-án, 29-én, 30-án és 31-én is terítékre kerül. 

Ami a májusi vojtinás programban változatlan, azok a vendégelőadások, amelyekből négy is lesz ebben a hónapban. Emlékeztetőül: ellátogat a cívisvárosba Écsi Gyöngyi május 16-án, csütörtökön Az elveszett bárány című darabjával, amelyet aznap 10 és 14 órától, 19-én, vasárnap pedig 10 órától is meg lehet nézni. Május 20-án érkezik a cívisvárosba a Sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház, hogy aznap kétszer, 10 és 14 órától is eljátssza A halhatatlanságra vágyó királyfi című produkcióját az itteni közönségnek. 26-án, vasárnap 10 órától játszik Debrecenben az angol Other Half Produkcions, akik a Tea két személyre című előadásukkal érkeznek. 27-én, hétfőn pedig 10 és 14 órától Felhőcirkusz címmel a Juhász Kata Társulat vendégelőadását lehet megnézni. 

Májusban a korábban kiadottól eltérően lesz egy szakmai program is a Vojtina Bábszínházban: 18-án kerül sor Hajdú-Bihar megyei Bábfórumra, 10 órai kezdettel.

Júniusban szintén többször, s egy nap több alkalommal is terítéken lesz Az előszobaszekrény boszorkánya című produkció. Látható lesz 2-án, 4-én, 6-én és 7-én, illetve 11-én, 12-én és 13-án is. A Kodály madarát pedig júniusban 4-én, 5-én, 6-án, 7-én, illetve 11-én, 12-én és 13-án is meg lehet nézni.

A Vojtina programjában az évadzáró Itt a vége, fuss el véle! programsorozat időpontjában nincs változás, erre ugyanúgy június 16-án kerül sor 10 órától. Ennek az évadzáró családi „mulatságnak” a részleteiről majd még bővebben beszámolunk.

A Vojtina Bábszínház ezúton is szíves elnézésüket, s egyben megértésüket kéri a programváltozás miatt.

Gyürky Katalin 


A rovat legfrissebb cikkjei

Szarka Tamás közös éneklésre hívja a világ magyarjait
Kertmozi lesz az Apolló!
Fodor Zsóka 78 éves lett
72 éves lett Presser Gábor
Elhunyt Jerger Krisztina

Hozzászólások