°C
TIME DATE
Ma Szilvia nap van.

2018-01-17 13:46:54 / Szerző: HajduPress

Magyarországon is visszahívják a Lactalis babatejporait

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Magyarországon is visszahívják a francia Lactalis cégcsoport craoni gyárában készült babatejporokat - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.     

    A gyártó egyes termékeinél korábban szalmonella-szennyezettség gyanúja vetődött fel, akkor egyes tételeket visszahívtak, ez azonban a Nébih korábbi tájékoztatása szerint Magyarországot nem érintette. A Lactalis most kiterjesztette a termékvisszahívást a craoni gyárban előállított valamennyi termékére, függetlenül a gyártás időpontjától és a terméktételtől, hangsúlyozva, hogy a kiterjesztés mellett nem egészségügyi okok miatt döntöttek.  

    A babatejpor szalmonella-szennyezettségének gyanújáról december 4-én érkezett először tájékoztatás a RASFF (az EU gyorsriasztási ) rendszerében, amit 11-én riasztássá minősített az EU Bizottság - olvasható a Nébih honlapján.
    A hatóság azóta figyelemmel kíséri a híreket, a felmerült kockázatról tájékoztatta a humánegészségügyi hatóságot és megkezdte a Magyarországra szállított termékek ellenőrzését, a pontos adatokról a lehető legrövidebb időn belül tájékoztatnak - tartalmazza a Nébih közleménye.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Gazdátlan autóval ütközött egy Veszprémbe tartó vonat
Újraindult a vasúti forgalom a debreceni vonalon is
Fegyver, hangtompító, lőszerek egy autóban: Újfehértónál fogták meg
Életét vesztette egy 18 hónapos kisfiú Körösújfaluban
Frontális karambolban meghalt egy nő

Hozzászólások