TIME DATE
Ma Klaudia nap van.

2018-04-14 12:10:16 / Szerző: HajduPress

Magyarország kezdi elfoglalni a helyét a turisztikai piacon

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Budapest és Magyarország egyre népszerűbb úti cél, most kezdi elfoglalni azt a helyét a nemzetközi turisztikai piacon, ahová kerülnie kell - mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) alelnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.

    
Flesch Tamás hangsúlyozta, a kelet-közép-európai régióban Budapestnek fontos szerepet kell betöltenie Prágát és Bécset utolérve. 
    
Közlése szerint a tavalyi rekordév volt a magyar turizmusban, nagyrészt a kiemelt sportesemények miatt, és az eddigi adatok alapján az idei év a tavalyinál is jobb lehet, noha nem lesz a 2017-eshez hasonló sportesemény.
    
Kiemelte: az idei év azért különleges, mert kilenc hosszú hétvége lesz, ami rekordnak számít.
    
Az első két hónap adatai alapján látszik, hogy a vendégek több éjszakát töltenek el a szálláshelyeken - ismertette, hozzátéve: a régiók között Hévíz, Hajdúszoboszló, Eger és környéke változatlanul a legnépszerűbb, de egyre több új régió is csatlakozik.
    
A szobák bruttó átlagára nem változott jelentősen egy év alatt, nem kell sokkal többet fizetni az idén, de az árak alakulása függ az időszaktól - magyarázta.
    
Flesch Tamás szólt arról, hogy a szállodák kihasználtsága Budapesten és vidéken egyaránt erőteljesen nőtt, különösen pozitívnak nevezte a fővárosban a belföldi vendégek számának növekedését január-februárban.
    
Kitért arra, hogy a 20 ezer meglévő szállodai szoba két éven belül 15 százalékkal növekedhet Budapesten a folyamatban lévő szállodaberuházások eredményeként. Ezt a bővülést azért is fontosnak nevezte, mivel minőségi szálláshelyek jönnek létre, amelyekre igény van.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Nézzük, hol, mennyiből lehet megélni!
Tíz százalékkal nőtt tavaly a casco átlagdíja
A pénzünkre utaznak a kiberbűnözők
Már több mint 54 ezer személyt tiltottak el a cégügyektől
BMW, Debrecen: neki lehet esni a földmunkáknak

Hozzászólások