°C
TIME DATE
Ma Csilla és Noémi nap van.

2017-07-15 13:05:24 / Szerző: HajduPress

Magyar turistákat kellett menteni

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Nyolcórás mentés eredményeként tizenegy eltévedt magyarországi túrázót hoztak le szombat hajnalban a Királykő-hegység lábaihoz a román csendőrök és hegyi mentők - közölte a Mediafax hírügynökség.

    A magyarországi túrázók egy kijelölt úton másztak fel a Királykő-hegység 2000 méter fölötti gerincére, de besötétedett, és nem találták meg a levezető utat. Segélyhívásukra csendőrök és hegyi mentők csoportja indult a keresésükre.
    Amint a Brassó megyei csendőrség szóvivője a Mediafaxnak elmondta, tartózkodási helyük megállapításához a segélyhívó szolgálat Kovászna megyei, magyarul is beszélő ügynökének a segítségét is igénybe kellett venniük. Az eltévedt túrázó csoportnak négy nő és egy gyermek tagja is volt. A csoport tagjait hegymászó eszközök igénybevételével nyolc óra alatt hozták le a hegy lábához, ahonnan önállóan folytathatták az útjukat a szálláshelyükre.
    A Bucsecs és a Fogarasi-havasok tömbje között elhelyezkedő 2200 méter fölötti sziklás csúcsokkal rendelkező Királykő-hegység közkedvelt célpontja a magashegyi túrák kedvelőinek.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

680 repülőgép-hajtóművet ellenőriznek Amerikában és Európában
Trump kapott egy remek hírt
Egyesül két marosvásárhelyi állami egyetem
Szerb-horvát barátság - zászlótaposással
Meghalt a volt amerikai first lady

Hozzászólások