°C
TIME DATE
Ma Beáta és Izolda nap van.

2017-10-03 19:12:04 / Szerző: HajduPress

Magyar fiatalok mondják: 22 millió kell a nyugodt öregkorhoz

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

A 18-29 év közti fiatalok arra számítanak, hogy 66 éves korukban vonulhatnak nyugdíjba, átlagosan 18 évet töltenek majd nyugdíjasként, és 22 millió forintra becsülik azt a megtakarítást, amely biztosíthatja számukra a pénzügyileg stabil öregkort - derül ki a Groupama Biztosító Zrt. felméréséből, amelynek eredményeiről kedden tájékoztatta az MTI-t.

    
Az országos, reprezentatív felmérést az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. végezte a biztosító megbízásából, a 18-59 éves korosztály körében, 1000 ember megkérdezésével.
    
A közlemény szerint a vizsgálatból kiderül az is, hogy a nyugdíjcélú megtakarítással rendelkezők 39 százaléka már 30 éves kora előtt elkezd takarékoskodni, és a fiatalok átlagosan havi 11 000 forintot tesznek félre.
    
A 18-59 éves korosztályt nézve a magyar lakosság arra számít, hogy átlagosan közel 17 évet tölt majd nyugdíjban, és véleményük szerint az idős korukban vágyott életszínvonal fenntartása érdekében 20 millió forintot kellene félretenniük.
    
A Groupama Biztosító Zrt. közel 1,3 millió ügyfelével, teljes körű biztosítási kínálatával a magyarországi biztosítási piac egyik legjelentősebb szereplője.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Úgy kell otthonra a wifi, mint egy falat mosógép
Mától egyszerűbben és gyorsabban juthat pénzhez
Március 19-ig lehet kérni az szja-bevallás tervezetet a NAV-tól
Elbukott a tejeskávéadó ötlete
Mi???!!? Hindu tűzszertartásról beszélnek Questor-ügyben

Hozzászólások