TIME DATE
Ma Orbán nap van.

2020-05-06 16:31:32 / Szerző: HajduPress

Mága Zoltán - tisztelet a Hősöknek

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Ünnepi koncerttel rója le tiszteletét az egészségügyi dolgozók és a "mindennapi hősök" előtt augusztus 21-én Mága Zoltán hegedűművész.

    Hagyománnyá vált, hogy augusztus 20-i államalapítás ünnepének alkalmából Mága Zoltán szabadtéri koncertet ad a Szent István-bazilika előtti téren, ahol akár 10 ezer ember is élvezheti előadását.

A hegedűművész most Facebook oldalán tett közzé egy nyilatkozatot:

„A Szent István téren minden egyes koncertemnek jótékonysági célja volt: hősi halott rendőröknek és katonáknak, árváknak, árvízkárosultaknak, gyógyulásra váró gyermeknek és hátrányos helyzetű iskolásoknak segítettünk a rendezvényünkkel több tízmillió forint értékben.

Idén, ha Isten is engedi, egy újabb nagyszabású ingyenes koncertet szeretnék tartani a Szent István téren, Magyarország egyik legnagyobb és legszebb temploma előtt, hogy köszönetet mondjunk azoknak az orvosoknak, ápolóknak, akik minden egyes percben embertársaink életéért küzdenek a kórházakban, és köszönetünket fejezzük ki a védekezésben dolgozó állami vezetőknek, a rendőröknek, a katonáknak, és az önkéntesnek, valamint a karitatív szervezeteknek, hogy segítséget nyújtanak a rászorulóknak. Hálaadó koncertünkkel tisztelegni szeretnénk azok előtt is, akik az alapvető szolgáltatások ellátását végzik a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzetben, és biztosítják a napi szükségleteink elérését. Meggyőződésem, hogy kellő tisztelettel és megbecsüléssel kell adóznunk a hétköznapi hősöknek, akik vállalva a kockázatot is, lelkiismeretesen és tisztességgel látják el feladatukat.

Bízom abban, hogy augusztusra már lehetőség nyílik a rendezvény megtartására, és a veszélyhelyzet feloldását követően méltó módon tiszteleghetünk és emlékezhetünk a példamutató összefogásra, és fejet hajthatunk a vírus áldozatainak emléke előtt is. Hiszem, hogy a Szent István Bazilika előtti téren a koncertünk idején Isten a jelenlétével, és áldásával segíteni fog minden honfitársunkon, akik ebben a nehéz időszakban most is példamutatóan cselekedtek.

2020. augusztus 21-én ünnepeljünk együtt, mondjunk köszönetet a védekezésben dolgozóknak!”
  A tervezett ingyenes koncert célja idén tehát az, hogy köszönetet mondjunk mindazoknak az embereknek, akik segítséget nyújtanak a rászorulóknak. Reméljük, hogy a tervezett időpontban, már véget ér a járvánnyal folytatott harcunk a világban.


Forrás: Mága Zoltán Facebook oldala
 

A rovat legfrissebb cikkjei

Szívrohamot kapott Brian May, a Queen gitárosa
Spórol nekünk a Netflix!
Ma lett 80 éves Pécsi Ildikó
Máthé Erzsi, a Nemzet Színésze ma ünnepli 93. születésnapját
Virtuális kirándulás Frida Kahlo lakóházában

Hozzászólások