TIME DATE
Ma Ottó nap van.

2020-06-30 14:41:52 / Szerző: HajduPress

Ma este talán visszatér az áram Debrecenbe

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Nagy erőkkel dolgozik az E.on, miután tízezrek maradtak áram nélkül Debrecenben. Egy nagyfeszültségű villanyoszlop sérült meg a hétfői viharban – egy méteres fát sodort a viharos szél a hálózatra.

A hajdupress.hu kedden délután a helyszínen megtudta: az E.on munkatársai minden elképzelhetőt megtesznek azért, hogy még ma visszatérhessen az áromszolgáltatás az érintett ingatllanokba, területekre.

A szakemberek az éjszaka folyamán a hálózat átterhelésével több tízezer ügyfélnél sikeresen helyreállították a szolgáltatást. Felmérték a megrongálódott nagyfeszültségű oszlopban keletkezett károkat, ennek javításához hosszabb időre és speciális eszközök alkalmazására van szükség.

Arra kérik az érintett területen élőket, illetve az ott működő vállalkozásokat, hogy amennyiben náluk már újra elérhető az áramszolgáltatás, lehetőség szerint csak annyi áramot használjanak, amely feltétlenül szükséges, hogy minél több ügyfélnél minél hamarabb vissza tudják állítani a szolgáltatást, ameddig a szakemberek nagyfeszültségű oszlop javításával végeznek. 

Mint ismeretes, a hétfő esti viharos időjárás mintegy 65 ezer fogyasztási helyen, Debrecen térségében áramkimaradást okozott. Kedd reggel még 25 ezer fogyasztási helyen is áramszünet volt, ami a vízszolgáltatásban komoly gondot okoz.


A rovat legfrissebb cikkjei

Helyreállították az áramellátást a cívisvárosban
Jó hír: kezdődik a szúnyoggyérítés Debrecenben
Folyamatosan dolgoznak a debreceni áramkimaradás helyreállításán
Iskolaegészségügyi fejlesztéseket végez a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet
Ma este talán visszatér az áram Debrecenbe

Hozzászólások