TIME DATE
Ma Etelka és Aletta nap van.

2019-11-14 20:13:45 / Szerző: HajduPress

Lövöldözés volt egy kaliforniai iskolában: őrizetben az elkövető

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Lövöldözés volt egy kaliforniai iskolában, az első információk még három sebesültről szóltak, számuk azonban növekedett, és egy halott is van. Az elkövetőt elfogták.
 

    
Csütörtök kora délutáni bejelentés szerint a lövöldözés feltételezett elkövetőjét a rendőrség őrizetbe vette, jelenleg kórházban ápolják.         

A lövöldözés a Los Angelestől mintegy 50 kilométerre északnyugatra fekvő Santa Clarita város egyik középiskolájában történt csütörtökön, helyi idő szerint reggel.         

A feltételezhető tettes, egy 15 éves ázsiai fiatal férfi, elmenekült, a rendőrség üldözőbe vette. A középiskolát és a közelben lévő két másik iskolát és környékét átmeneti időre lezárták. A lövöldözés helyszínét a rendőrök aprólékosan fésülik át.         

Az első információk még három sebesültről szóltak, később azonban kiderült: hat főre emelkedett a sebesültek száma, és egy halottja is van a támadásnak. A kórház közlése szerint két sebesült állapota válságos.         

A megyei seriff hivatala a Twitteren arra szólította fel a város lakóit, hogy ne hagyják el otthonaikat és jól zárják be az ajtókat.         

Alex Villanueva seriff újságíróknak elmondta: a feltételezett elkövető 15 éves és nagy valószínűséggel az iskola egyik diákja. Egyetlen elkövető, nem volt társa - tette hozzá Villanueva. Elmondta azt is, hogy a rendőrök megkezdték a diák lakásának átkutatását is.         

Amerikai sajtóértesülések szerint a lövöldözés előtt az iskola diákjai lőgyakorlaton vettek részt az iskola területén.         

A Fehér Ház közleményben jelentette be, hogy Donald Trump amerikai elnök szorosan figyelemmel követi az eseményeket. "A Fehér Ház mindenkit arra bátorít, hogy kövesse és tartsa be a helyi rendfenntartó erők utasításait" - olvasható az elnöki hivatal kommünikéjében.         

Hasonló értelmű közleményt adott ki Gavin Newsom kaliforniai kormányzó hivatala is.         

A középiskolában mintegy 2400 diák tanul. A Los Angeles Times című lap értesülései szerint az idén év elején mintegy féltucat diákot őrizetbe vettek, mert az interneten erőszakos fenyegetéseket tettek közzé.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Vonattal jöttek a migránsok Debrecenbe
Decreceni fotós az eperjesi paneltragédiánál
Harvey Weinstein 47 millió dolláros peren kívüli egyezséget kötött az őt vádló nőkkel
Rablógyilkossággal gyanúsítanak két debreceni férfit
Lövöldözés volt Jersey Cityben, hatan meghaltak

Hozzászólások