TIME DATE
Ma Klára nap van.

2019-11-14 20:13:45 / Szerző: HajduPress

Lövöldözés volt egy kaliforniai iskolában: őrizetben az elkövető

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Lövöldözés volt egy kaliforniai iskolában, az első információk még három sebesültről szóltak, számuk azonban növekedett, és egy halott is van. Az elkövetőt elfogták.
 

    
Csütörtök kora délutáni bejelentés szerint a lövöldözés feltételezett elkövetőjét a rendőrség őrizetbe vette, jelenleg kórházban ápolják.         

A lövöldözés a Los Angelestől mintegy 50 kilométerre északnyugatra fekvő Santa Clarita város egyik középiskolájában történt csütörtökön, helyi idő szerint reggel.         

A feltételezhető tettes, egy 15 éves ázsiai fiatal férfi, elmenekült, a rendőrség üldözőbe vette. A középiskolát és a közelben lévő két másik iskolát és környékét átmeneti időre lezárták. A lövöldözés helyszínét a rendőrök aprólékosan fésülik át.         

Az első információk még három sebesültről szóltak, később azonban kiderült: hat főre emelkedett a sebesültek száma, és egy halottja is van a támadásnak. A kórház közlése szerint két sebesült állapota válságos.         

A megyei seriff hivatala a Twitteren arra szólította fel a város lakóit, hogy ne hagyják el otthonaikat és jól zárják be az ajtókat.         

Alex Villanueva seriff újságíróknak elmondta: a feltételezett elkövető 15 éves és nagy valószínűséggel az iskola egyik diákja. Egyetlen elkövető, nem volt társa - tette hozzá Villanueva. Elmondta azt is, hogy a rendőrök megkezdték a diák lakásának átkutatását is.         

Amerikai sajtóértesülések szerint a lövöldözés előtt az iskola diákjai lőgyakorlaton vettek részt az iskola területén.         

A Fehér Ház közleményben jelentette be, hogy Donald Trump amerikai elnök szorosan figyelemmel követi az eseményeket. "A Fehér Ház mindenkit arra bátorít, hogy kövesse és tartsa be a helyi rendfenntartó erők utasításait" - olvasható az elnöki hivatal kommünikéjében.         

Hasonló értelmű közleményt adott ki Gavin Newsom kaliforniai kormányzó hivatala is.         

A középiskolában mintegy 2400 diák tanul. A Los Angeles Times című lap értesülései szerint az idén év elején mintegy féltucat diákot őrizetbe vettek, mert az interneten erőszakos fenyegetéseket tettek közzé.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Koronavírus - Egy nap alatt ismét több mint százan fertőződtek meg Ausztriában
Az eddigi legnagyobb kokainlaboratóriumot számolták fel Hollandiában
Lövések dördültek a Fehér Háznál helyi idő szerint hétfőn délután
Lövöldözés, fosztogatás Chicagóban, több mint száz embert tartóztattak le
Illegális bevándorlás - Százharmincegy határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Hozzászólások