TIME DATE
Ma Ottó nap van.

2020-06-23 18:46:55 / Szerző: HajduPress

Levendulaszörp

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Amennyiben Te is a levendulaimádók közé tartozol, ezt a receptet mindenképpen érdemes lementened. Hiszen nincs is jobb frissítő, mint egy jó házi levendulaszörp. Az elkészítése nagyon egyszerű, és garantáltan a család egyik kedvenc nyári itala lesz!

Hozzávalók:
  • 1 kg cukor
  • 3 és fél bögre levendulavirág
  • 4 db kezeletlen citrom héja
  • 1 l víz
  • 1 vaníliarúd kikapart magja és belseje
Elkészítés:

Távolítsuk el a virágokat a levenduláról, majd alaposan öblítsük le. A vizet töltsük egy tálba, adjuk hozzá a citromok háját meg a cukrot, és kezdjük el felforralni.
Akkor lesz kész, ha szirupos állagú keveréket kapunk.
Amint elkészült, keverjük bele a vaníliát, majd rakjuk bele a levendulát, vegyük le a tűzről és fedjük le. Pihentessük egy napot.
Szűrjük le a szörpöt és forraljuk újra össze. Töltsük steril szörpös üvegekbe, majd tegyük száraz dunsztba párnák, plédek közé 1-2 napra.
Fogyasszuk friss gyümölcsökkel.
 
 
Fotó:  aprettylifeinthesuburbs.com

A rovat legfrissebb cikkjei

Gyors vacsora ötlet: snidlinges tojássaláta
Balatoni gasztrokörkép I. rész
Készíts egy isteni tzatzikit!
Rácsos cseresznyés pite
Levendulaszörp

Hozzászólások