TIME DATE
Ma Auguszta nap van.

2020-03-12 12:21:59 / Szerző: HajduPress

Lerakták az Északi ipari park és iparterület alapkövét Berettyóújfaluban

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Mintegy 600 millió forint vissza nem térítendő európai uniós és hazai forrásból épül ki Berettyóújfalu északi részén az önkormányzat tulajdonában lévő 3,3 hektárnyi területen az az ipari park, melynek alapkövét csütörtök délelőtt rakták le.
 
A 47-es és 42-es főútvonalak találkozásának körforgalmához közel, a Bessenyei György Szakképző Centrum mögötti területen, mintegy 600 méter hosszon 7 méter széles, kétszer egysávos út épül meg, kiemelt szegéllyel. Ezzel egy időben kiépül a csapadékvíz- és szennyvíz elvezető rendszer, a közvilágítás, a távközlési- és erősáramú rendszer is. A közút mellett kerékpárutat és járdát is építenek - hangzott el.
 
Vitányi István (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője jelentős állomásnak nevezte az alapkőletétel napját, hiszen a most kezdődő beruházás a második legnagyobb összegű a Területi Operatív Program - TOP -  keretében folyó fejlesztések közül. Az M35-ös gyorsforgalmi, illetve az M4-es autópálya megnyitása lehetőség a kitörésre, arra, hogy a város és a bihari térség a gazdasági növekedés útjára lépjen - fogalmazott a képviselő, aki szerint sok befektető érdeklődő van az ipari park iránt. - Berettyóújfalu pedig zászlóshajó a beruházások tekintetében - emelte ki, hozzátéve, reméli, a mostani válsághelyzet mérsékelten érinti majd a befektetőket.
 
Bulcsú László, a hajdú-bihar megyei közgyűlés alelnöke reményét fejezte ki, hogy a lendületes fejlődés eredményeként megéri majd itthon maradni a helyieknek, egyúttal a bihari térség lakóinak is. 
 
Muraközi István (Fidesz-KDNP) polgármester bejelentette, a két évtizede kialakított Déli Ipari Park mára betelt vállalkozásokkal, így a felmerülő igények miatt döntöttek új iparterület kiépítése mellett. Az idén átadandó M4-es autópályának felhajtó ereje lesz a vállalkozások közelben való letelepedésének - fejtette ki, hozzátéve, a szomszédságban lévő szakképzési centrum pedig a képzett munkaerőt fogja majd biztosítani.
 
Az iparterület teljes kiépítése 2020. október végére várható.

(MTI)

Fotó: Nyírő Gizella

A rovat legfrissebb cikkjei

Két nap alatt 14 millió forint
Megnyitják a létavértesi, a nyírábrányi és a méhkeréki átkelőket
Így csaphatnak be a koronavírus-járvány kapcsán
Esti autós üldözés a 33-ason: ez lett a vége
Polgáron már részleges kijárási tilalom van

Hozzászólások