°C
TIME DATE
Ma Sára és Marió nap van.

2018-05-15 09:18:17 / Szerző: HajduPress

Lemondott Orendi Mihály

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Lemondott Orendi Mihály, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség ügyvezető igazgatója.

    A MOKSZ keddi tájékoztatása szerint a sportvezető a kinevezésekor bejelentetteknek megfelelően, a XXIII. téli olimpia után a napi operatív feladatok helyett stratégiai szerepet vállalna.
    "A csúcson kell abbahagyni. Amit elterveztem, megvalósítottuk. A sportág kiegyensúlyozott, transzparens gazdálkodással rendelkezik, a szakmai munka kiváló, a társadalmi bázis szélesedik. MOB alelnökként és tanácsadóként maradok a sportág mellett, de most már élvezni szeretném a megtermelt munka gyümölcseit, s több időt tölteni a családommal, akikre az utóbbi években sajnos nagyon kevés jutott" - indokolta döntését Orendi Mihály, aki 2015 februárjában Kósa Lajos elnök invitálására vállalta el az ügyvezető igazgatói teendőket.

    "Orendi Mihály azon kevés sportvezetők egyike a világ sportjában, aki tevőlegesen is részt vett egy téli és egy nyári olimpiai bajnoki cím elnyerésében. Rendíthetetlen hitével és kitartásával Risztov Évát, majd a férfi rövidpályás gyorskorcsolya-váltót is az ötkarikás játékok dobogójának legfelső fokára segítette, hazánk első hosszútávúszó, majd első téli olimpiai aranyát szerezve ezzel" - olvasható a MOKSZ közleményében.
    Utódjáról a pénteki tisztújító közgyűlésen megválasztott új vezetés dönt majd.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Kikaptunk, de ez volt a legjobb meccsünk
Dakar: szép eredménnyel zártak a magyarok
Fucsovics egyesben kiesett
Döntetlennel jutott a középdöntőbe a magyar válogatott
Csak szólunk: az étrend-kiegészítők 10-60 százaléka szennyezett

Hozzászólások