°C
TIME DATE
Ma Vendel nap van.

2017-11-09 10:37:51 / Szerző: HajduPress

Lehet, hogy nem is tudja: cukorbeteg...

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

A Diabétesz világnap alkalmából ingyenes vércukorszint mérésre és tanácsadásra van lehetőség a hétvégén a Csapó utcai bevásárlóközpontban - derült ki a debreceni sajtótájékoztatón.

A világon már több mint 250 millió cukorbeteg él. Ezen népbetegség megelőzésének érdekében minden évben november 14-én tartják a diabétesz világnapját. Ennek keretében a Csapó utcai bevásárlóközpont vércukorszint méréssel, és szaktanácsadással várja az ide látogatókat a világnapot megelőző hétvégén, 11-én és 12-én. Az akciót a Movemberre felhívó programokkal együtt szervezi a bevásárlóközpont, így a cukorbetegség mellett a prosztata megbetegedések megelőzésére is felhívják a figyelmet.

A vizsgálatokat végző szakemberek Prevenció a XXI. században Alapítvány jóvoltából érkeznek a bevásárlóközpontba, ahol a vércukorszint mérés mellett azt is megtudhatjuk, mennyire vagyunk vagy leszünk hajlamosak a cukorbetegségre.
A cukorbetegség egyre nagyobb ismertsége ellenére még így is 50 százalék azon veszélyeztetettek aránya hazánkban, akik nincsenek tisztában betegségükkel, ezért is fontos a tudatos felmérés, amit most bárki első kézből kaphat szakemberektől a pénteken és szombaton megrendezendő egészségnapon.

Fotók: Pénzes László
 

A rovat legfrissebb cikkjei

Debreceni Állásbörze – Ahol a munka talál rá az álláskeresőre
10 éves a Fórum: Mirjam is elkölthetett 1 milliót
10 éves a Fórum: Zoli is elkölthetett 1 milliót
Nemes ügy volt fókuszban a Fórumban
Divatnapok a Fórumban: nem érdemes kihagyni

Hozzászólások