TIME DATE
Ma Tünde nap van.

2020-05-22 12:00:10 / Szerző: HajduPress

Lasszóval mentek tigrisre: videó

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Lefoglaltak egy magánháznál két bengáli tigrist, melyek egyike egy mexikói város utcáin járkált és egy közösségi médián terjedő felvétel szerint lasszóval akarták befogni.

    Az állatokra a Jalisco állambeli Tlaquepaque városban készült videó hívta fel a mexikói környezetvédelmi hivatal figyelmét - számolt be róla a BBC hírportálja.
    A két nagyvad tulajdonosa meg tudta mutatni a dokumentumokat, melyek szerint törvényesen tartotta a háznál az állatokat, de azt már nem tudta bizonyítani, hogy a biztonsági előírásoknak is eleget tett volna.

    A város lakóit megdöbbentette a tigrist kergető emberek látványa és telefonjaikkal filmezni kezdték a jelenetet, majd közzétették a Twitteren.
    A két tigrist, egy tíz hónapos hím, a másik egy kétéves és kilenc hónapos nőstény, jó egészségi állapotban találták, nem viseltég magukon a rossz bánásmód nyomait.
    A hatóság közlése szerint visszakerülhetnek a tulajdonoshoz, ha a közösség védelmét szolgáló védő intézkedéseket be tudja mutatni.

    Nem ez volt az első eset, hogy bengáli tigrisek szaladgáltak mexikói városok utcáin. 2017-ben egy kaliforniai ember vásárolt egy tigriskölyköt egy tijuanai lakostól, aki egy felnőtt példányt sétáltatott a városban. A vevőt letartóztatták, amikor megpróbálta a kölyköt átcsempészni az Egyesült Államokba.(MTI)

A rovat legfrissebb cikkjei

Hajformázás hő nélkül
Kirándulás egy láperdőben
Az alkoholproblémák 29 gén számlájára írhatók
A rossz idő miatt mégsem indultak amerikai űrhajósok a Nemzetközi Űrállomásra
Magyar influenszer lány képeiért rajong a világháló - Képgaléria

Hozzászólások