°C
TIME DATE
Ma Marcell nap van.

2017-10-07 16:57:35 / Szerző: HajduPress

Különdíjas lett a debreceni páros a hortobágyi gasztronómiai versenyen

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Harmadik alkalommal rendezték meg a Magyar Szürke-Barátok Találkozója nevű hagyományörző és gasztronómiai bemutatót és versenyt a Hortobágyon. A Bede Róbert sztárséf vezette zsűrit elvarázsolta a debreceni páros.
 
 
A régi magyar háziállatok és a hozzá kapcsolódó gasztronómiai és kulturális hagyományőrzés fontos feladata Hortobágynak és a környező településeknek. A találkozón Széles Diána, Debrecen turisztikai fejlesztésekért felelős alpolgármestere azt mondta: idén augusztusban a kormány arról döntött, hogy Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy és a Tisza-tó kiemelt turisztikai térség legyen. Ebben a fejlesztési tervben Hortobágy 3 milliárd forint forráshoz jut, amelyből turisztikai attrakcióikat tudják korszerűsíteni. A munkában partnerként számíthat a térség központjára, Debrecenre.
 
A találkozón nemcsak a hortobágyi értékeket mutatták be az érdeklődőknek, de gasztronómiai versenyt is rendeztek. Bede Róbertet, a TV Paprika ismert séfjét és zsűritársait lenyűgözte az úgynevezett puszta szték, amelynek éke a hagyományos recept alapján készült debreceni páros volt. Az összeállítást különdíjjal jutalmazta a zsűri, míg ezüst bogrács díjat kapott a másik debreceni étek, a töltött káposzta.
 

A rovat legfrissebb cikkjei

Halálos fertőzésveszély! Most füstölt kolbászt hívtak vissza
Lisztéria-hisztéria: 30 ezer tonna zöldség ment nem a levesbe
Hála a magasságosnak: minden rendben világos sör fronton
Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma
Emberi fogyasztásra alkalmatlan ásványvizet vontak ki a forgalomból

Hozzászólások