TIME DATE
Ma Krisztina nap van.

2020-07-06 13:24:20 / Szerző: Debreceni Egyetem

Közösen a haza szolgálatában

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Az intézmények közötti szakmai kapcsolattartásról és az együttműködés gyakorlati megvalósításáról állapodott meg a Debreceni Egyetem és a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat - olvasható az unideb.hu oldalon. 


A Pintér Ákos rektorhelyettes és Béres János főigazgató által aláírt együttműködés célkitűzése a felek oktatási, kutatási, kiválasztási és az azokhoz kapcsolódó kiegészítő tevékenységeik kölcsönös segítése. főigazgató a megállapodás kapcsán kifejtette: nagy várakozással tekintenek a számos területet átölelő közös munka elé.

Hozzátette: Jelentős váltakozásokon ment keresztül a szolgálat az elmúlt időszakban. A fejlesztések egyik alapja a nyitás a civil szféra felé, hiszen a mai világban megkerülhetetlen szerepe van az egyetemen felhalmozott tudásnak. Az adattudománytól a térinformatikán át a mérnöki tudásig többféle tudományágban számítunk az intézmény támogatására, ezeket a modern eljárásokat mind a civil, mind a katonai kutatások és fejlesztések terén alkalmazzák – sorolta a főigazgató. Béres János továbbá elmondta: 2016-ban már született egy megállapodás, most pedig konkrét feladatokkal, programokkal fogják ezt feltölteni a keretszerződés révén.


Az unideb.hu cikkében Pintér Ákos általános rektorhelyettes kiemelte, hogy a most kötött megállapodás tökéletesen illeszkedik az egyetem azon törekvéséhez, miszerint az egyetemi tudásbázis innovációforrásként jelenik meg a hazai védelmi fejlesztésekben. - Egyre több területen dolgozunk együtt hazánk védelme érdekében. A Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség és az MH Modernizációs Intézete után a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálattal is megállapodást kötöttünk. Ezek keretében jelenleg hat közös projekten dolgoznak a szakemberek és az egyetemi oktatók, kutatók – tájékoztatott a rektorhelyettes.


Forrás: DE Sajtóiroda - TPL
Fotó:unideb.hu


A rovat legfrissebb cikkjei

Új tehetségeket találtak
Slágeres dalt írtak a DEAC-nak
Filmes dokik a DEENK-ben
Régi-új dékán az Egészségügyi Karon
Debreceni áttörés a fragmentáció kutatásában

Hozzászólások